Life

Regele Charles, prima apariție publică după ce a fost diagnosticat cu cancer. Cum arată acum suveranul britanic

Charles al III-lea a fost văzut pentru prima oară în public după teribilul diagnostic. Regele și Regina au participat la slujba de duminică
11.02.2024 | 17:01
Regele Charles prima aparitie publica dupa ce a fost diagnosticat cu cancer Cum arata acum suveranul britanic
Charles al III-lea, prima apariție publică după ce a fost diagnosticat cu cancer Sursa foto: PA via Daily Mail
ADVERTISEMENT

Regele Charles a părut foarte bine dispus duminică dimineață, când a participat la o slujbă la biserica St Mary Magdalene, la doar câteva ore după ce a rupt tăcerea cu privire la diagnosticul său șocant de cancer.

Regele Charles, prima apariție publică după ce a fost diagnosticat cu cancer

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a zâmbit și a salutat o mulțime de peste 100 de persoane în timp ce a vizitat capela de la Sandringham Estate alături de soția sa, regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, înainte de a fi salutat de reverendul Paul Williams.

ADVERTISEMENT

Purtând un palton lung maro și folosind o umbrelă pe post de baston, regele s-a deplasat în ritmul său obișnuit către slujba de la ora 11:00 la domeniul din Norfolk.

Mulțimea, care s-a adunat pentru a arăta sprijin cuplului în urma diagnosticului lui Charles a privit din spatele porților închise, a relatat că “părea că se simte foarte bine”, scrie Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă seară, regele a adresat ‘mulțumiri din inimă’ publicului britanic pentru ‘numeroasele mesaje de susținere și urări de bine’, la aproape o săptămână după ce s-a aflat că este tratat pentru o ‘formă de cancer’.

Într-o scrisoare publicată de Sandringham House, unde locuiește de când a părăsit clinica londoneză la 29 ianuarie, regele s-a declarat ‘încurajat’ să afle că experiența sa îi inspiră pe alții din întreaga țară să se supună unui control.

ADVERTISEMENT

“Aș dori să-mi exprim cele mai sincere mulțumiri pentru numeroasele mesaje de susținere și urări de bine pe care le-am primit în ultimele zile. După cum știu toți cei care au fost afectați de cancer, astfel de gânduri bune sunt cea mai mare alinare și încurajare.

Este la fel de încurajator să aud cum împărtășirea diagnosticului meu a ajutat la promovarea înțelegerii publice și la punerea în lumină a activității tuturor acelor organizații care sprijină pacienții cu cancer și familiile lor din Marea Britanie și din întreaga lume. Admirația mea de-o viață pentru grija și dedicarea lor neobosită este cu atât mai mare cu cât am avut o experiență personală”, se arată în mesajul regelui.

ADVERTISEMENT

Charles al III-lea a fost văzut în public pentru prima dată de la diagnosticarea sa cu cancer marți, când a părăsit Clarence House la o zi după ce și-a început tratamentul, după o scurtă reuniune cu ducele de Sussex (prințul Harry n.r.).

Palatul Buckingham a confirmat că regele, care a urcat pe tron abia în urmă cu 17 luni, nu are cancer de prostată, spunând doar că are o ‘formă de cancer’. El a fost diagnosticat după ce a fost observată o ‘problemă separată’ care a fost investigată în timp ce era tratat o formă benignă de prostată mărită.

Regele va continua să se odihnească la moșia din Norfolk, unde se află de când a părăsit spitalul în urma tratamentului pentru prostată.

ADVERTISEMENT