News

Regele Charles are cancer. Anunțul oficial al Palatului Buckingham

Regele Charles are cancer, potrivit unui anunț oficial al Palatului Buckingham. Vestea vine la o săptămână de la internarea acestuia.
05.02.2024 | 20:15
Regele Charles are cancer Anuntul oficial al Palatului Buckingham
Regele Charles are cancer. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Regele Charles are cancer, potrivit unui anunț oficial al Palatului Buckingham. Nu este precizat cu ce tip de cancer a fost diagnosticat, însă monarhul britanic a început tratamentul chiar de astăzi.

Regele Charles are cancer. Anunțul oficial

Vestea vine la o săptămână de la internarea acestuia. Amintim că Regele Charles al III-lea a fost supus unui tratament pentru o prostată mărită, însă Palatul Buckingham spune că nu este vorba despre cancer de prostată.

ADVERTISEMENT

„Regele rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”, transmite Palatul Buckingham, potrivit News Sky.

Având în vedere starea de sănătate a monarhului, medicii l-au sfătuit să își întrerupă activitatea. În comunicatul de presă transmis de Casa Regală se preciează că își va amâna angajamentele publice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, membrii de rang înalt ai Casei Regale vor prelua din îndatoririle monarhului. Palatul Buckingham precizează că Majestatea Sa este recunoscător medicilor pentru intervenția rapidă.

„Majestatea Sa a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său pentru a preîntâmpina speculațiile și în speranța că poate să ajute la înțelegerea publică pentru toți cei din toată lumea care suferă de cancer”,  se arată în comunicatul de presă al Palatului.

ADVERTISEMENT

Când a fost văzut ultima dată monarhul

La ora actuală, monarhul nu se află în spital, întorcându-se în Londra pentru a începe tratamentul ambulatoriu. Duminică, Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost văzut la slujba religioasă din Sandringham și a salutat mulțimea.

Chiar dacă își va întrerupe activitatea, în următoarea perioadă, va rămâne șef de stat și suveran al Marii Britanii. Pe 8 septembrie 2022 a urcat pe tron, după moartea Reginei Elisabeta a II-a și a fost încoronat pe 6 mai 2023.

ADVERTISEMENT

Amintim că după ce va înceta perioada de domnie a Regelui Charles al III-lea, următorul pentru ocuparea tronului este Prințul William. Al doilea pe lista succesorilor este fiul cel mare al prințului William, Prințul George.

Kate Middleton a fost operată acum câteva săptămâni

Acum câteva săptămâni, Prințesa de Wales, Kate Middleton, a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Soția Prințului William a suferit o operație abdominală, însă afecțiunea de care suferă nu a fost dezvăluită.

Kate Middleton a fost internată între zece și 14 zile, potrivit unui comunicat transmis, la momentul respectiv, de Palatul Kensington. Totodată, s-a precizat faptul că va urma o perioadă lungă de recuperare acasă și că își va relua atribuțiile după Paște.

ADVERTISEMENT