Sport

Regizorul documentarului “În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”, detalii de la filmări: “Toate discursurile lui Edi Iordănescu sunt impresionante”

Remus Achim, regizorul documentarului "În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania", a vorbit despre provocările de la filmări, dar şi lucrurile care l-au surprins plăcut.
06.04.2024 | 18:46
Regizorul documentarului In inima Nationalei  Din vestiar pana in Germania detalii de la filmari Toate discursurile lui Edi Iordanescu sunt impresionante
Regizorul documentarului “În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”, detalii de la filmări: "Toate discursurile lui Edi Iordănescu sunt impresionante". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Pe data de 17 mai, la toate cinematografele din toată ţara va rula pelicula “În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”, care prezintă drumul României în preliminariile Euro 2024, pe care “tricolorii” le-au încheiat pe primul loc.

Regizorul documentarului “În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”, detalii de la filmări

Filmul documentar este regizat de Remus Achim, care a vorbit despre provocările de la filmări, dar şi despre lucrurile care l-au surprins plăcut la acest proiect, într-un interviu acordat FRF:

ADVERTISEMENT

“În mod cert, cea mai mare provocare a fost și a rămas… timpul! Un timp destul de scurt pe care îl ai la dispoziție pentru ca acest produs chiar să fie formidabil. Dincolo de asta, alte provocări mari nu am avut.

Pentru că ai toate ingredientele unei povești de succes. Ba chiar am simțit că tot ceea ce pot face eu întregește cumva marea poveste, a calificării, începută acum un an. E un final rotund pe care acest film îl aduce performanței sportive.

ADVERTISEMENT

“Sunt jucători expresivi în transmiterea ideilor și sentimentelor”

Am fost total surprins, în mod plăcut, de faptul că această generație de fotbaliști are o capacitate uluitoare de a comunica. Sunt jucători expresivi în transmiterea ideilor și sentimentelor.

Mai mult decât atât, am fost bucuros să descopăr o zonă despre care nu știam prea multe lucruri. Iar descoperirea a fost impresionantă: cât de profesioniști sunt acești băieți în tot ce ține de profesia lor!

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, uite, aveam interviu cu George Pușcaș în Bari. La un moment dat, mă oprește și întreabă cât e ceasul. Era 18:30. Mă gândeam că poate se plictisește… de unde! M-a rugat să facem o pauză scurtă. «Trebuie să mănânc repede ceva, după 19:00 nu mai mănânc. Dacă nu mănânc acum, nu mănânc până mâine!»”, a spus Achim.

Remus Achim, regizorul documentarului “În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”
Remus Achim, regizorul documentarului “În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”

“Per total, toate discursurile lui Edi Iordănescu din vestiar sunt impresionante”

Regizorul spune că a rămas impresionat de discursurile lui Edi Iordănescu şi le promite fanilor că vor vedea şi un Ianis Hagi aşa cum nu l-am mai văzut nimeni până acum:

ADVERTISEMENT

“Per total, toate discursurile lui Edi Iordănescu din vestiar sunt impresionante. De fiecare data când le-am vizionat mi-am dat seama că vom avea mai mult decât un film.

O lecție de viață! Dar dacă este să aleg, fără să ofer prea multe detalii ca să nu stricăm surpriza, aș spune că discursurile lui Edi Iordănescu din vestiar înaintea meciului cu Elveția din deplasare, plus un Ianis Hagi așa cum, sunt sigur, nu l-a văzut nimeni până acum”.

România revine după opt ani la un turneu final. Naţionala condusă de Edi Iordănescu va evolua în grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia după ce a încheiat pe primul loc în preliminarii, devansând Elveţia şi Israel.

“Când am primit propunerea FRF legată de acest proiect, am acceptat cu brațele deschis. All-in! Poate sună a limbă de lemn, dar adevărul e că nu de multe ori într-un parcurs profesional ai ocazia să poți face așa ceva, la acest nivel, al unei echipe naționale și nu doar al unui club”, Remus Achim

VEZI VIDEO TRAILER-ul documentarului “În inima Naţionalei – Din vestiar până în Germania”:

ADVERTISEMENT