Life

Regula de aur a utilizatorilor de iPhone. Ce să faci neapărat dacă vrei ca telefonul tău să funcționeze rapid și să nu se mai blocheze

Trucul salvator pentru milioane de utilizatori iPhone. Ce trebuie să faci, de acum încolo, dacă vrei ca telefonul tău să funcționeze mult mai bine și mai rapid.
25.03.2024 | 22:03
Regula de aur a utilizatorilor de iPhone Ce sa faci neaparat daca vrei ca telefonul tau sa functioneze rapid si sa nu se mai blocheze
Trucul care îți va ajuta iPhone-ul să funcționeze mult mai bine și mai rapid. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

iPhone-ul este unul dintre cele mai populare modele de telefoane. De ani de zile, telefoanele dezvoltate de Apple au câștigat simpatia a milioane de persoane din întreaga lume. Din păcate, după câteva luni de folosire, aceste telefoane încep să prezinte anumite semne de uzură. Iată, însă, ce poți face pentru a evita ca iPhone-ul tău să ajungă într-un astfel de stadiu.

Care sunt motivele care îți încetinesc iPhone-ul

iPhone este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață. De-a lungul timpului, acesta s-a remarcat datorită rezistenței sale, dar și a modului de operare. Însă, ca orice alt device, la un moment dat, iPhone-ul începe să prezinte semne de uzură.

ADVERTISEMENT

Primul semn este rularea mult mai greoaie a sistemului. Dacă vrei ca telefonul tău să nu ajungă într-un astfel de stadiu, este important să ții cont de ”regula de 1 GB”. Această regulă spune că dacă spațiul de stocare este unul mic, atunci performanța telefonului poate fi afectată considerabil.

Cei de la Apple recomandă tuturor utilizatorilor să mențină o cantitate minimă de spațiu liber, asta dacă vor să stea departe de probleme majore. Pentru cea mai bună performanță a telefonului, utilizatorii trebuie să mențină cel puțin 1 GB de spațiu liber.

ADVERTISEMENT

Dacă spațiul disponibil este în permanență mai mic de 1 GB, atunci telefonul ar putea să funcționeze din ce în ce mai greu. Explicația este una simplă și ține de actualizările pe care dispozitivele cu sistem de operare iOS le fac constant.

Ce trebuie să faci dacă vrei ca telefonul tău să funcționeze mai rapid

Dacă vrei să verifici spațiul telefonului tău, o poți face foarte simplu mergând la Setări>General>Stocare iPhone. Dacă spațiul tău liber este unul foarte mic, iPhone îți poate sugera să ștergi anumite fișiere care sunt duplicate și care ar putea elibera câțiva MB sau GB.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai poți elibera spațiu și dacă alegi să ștergi aplicațiile pe care nu le folosești, dar care ocupă spațiu mare de stocare. De obicei, aceste aplicații apar primele în listă, iar în dreptul lor este trecut și spațiul pe care îl ocupă.

O altă opțiune ar mai fi și dezactivarea aplicațiilor, fără să le dezinstalezi. Atunci când mergi către o aplicație, din meniul Setări, îți vor apărea două opțiuni. În loc să o dezinstalezi, ai putea să o dezactivezi (Offload). Aceste aplicații pot fi activate oricând, la o simplă apăsare, tot în Setări.

ADVERTISEMENT

Nu doar aplicațiile care ocupă spațiu mult sunt ”vinovate” de încetinirea iPhone-ului tău. De multe ori, telefonul poate merge greu și din cauza conexiunilor Wi-Fi lente sau a conexiunilor celulare slabe.

De asemenea, dacă ai activat Modul Economisire Energie, atunci acest lucru poate limita performanța. Inclusiv temperatura iPhone-ului poate afecta modul său de funcționare, așa că nu ar trebui să lasi telefonul să se încălzească prea tare.

ADVERTISEMENT