Fotbal intern

Dinamo, victorie în amicalul cu Rapid de la Săftica. Surpriza lui Mihalcea din apărare. Exclusiv

04.06.2020 | 12:29
Dinamo victorie in amicalul cu Rapid de la Saftica Surpriza lui Mihalcea din aparare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo și Rapid au jucat primul amical înainte de reluarea competiţiilor în România. “Câinii” s-au impus, scor 1-0, în meciul jucat joi la Baza Sportivă de la Săftica.

UPDATE, 4 iunie, ora 13:30 / Ionel Dănciulescu a analizat prestaţia fotbaliştilor lui Adrian Mihalcea. Oficialul “câinilor” a susţinut că jucătorii nu vor fi pregătiţi fizic 100% la restartul sezonului.

ADVERTISEMENT

“Nu au jucat Moldoveanu, Fara, Ehmann. În rest, tot lotul s-a rulat. A fost primul meci, se vede că lipsește puțin ritmul. E normal, ușor, ușor trebuie să ne punem pe picioare. E clar că nu vor fi pregătiți din punct de vedere fizic 100%, dar asta e”, a declarat Ionel Dănciulescu pentru digisport.ro.


UPDATE, 4 iunie, ora 13:00 / Dinamo a învins-o pe Rapid, scor 1-0, într-un meci amical jucat la Baza Sportivă de la Săftica. Slavcko Perovic a înscris singurul al partidei, în minutul 59.

ADVERTISEMENT

Mattia Montini, titular în amicalul cu Rapid, a fost înlocuit în minutul 23 cu Neicuţescu. În a doua repriză, aşa cum a anunţat FANATIK, au mai intrat pe teren: Piscitelli, Kilyen, Puljic, Borcea, Skovajsa, Al. Răuță, Mrzljak, Mihaiu, Fabbrini, V. Lazăr și Perovic. Ioan Borcea a fost marea surpriză a lui Adi Mihalcea, fotbalistul de 17 ani fiind folosit în a doua repriză în centrul defensivei.


UPDATE, 4 iunie, ora 12:28 / Slavcko Perovic a deschis scorul în minutul 59. Atacantul lui Dinamo a înscris cu o lovitură de cap.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 iunie, ora 11:46 / Dinamo – Rapid 0-0 după primele 45 de minute. “Giuleştenii” au prezentat pe contul oficial de Facebook evenimentele din prima repriză.

“Jocul a fost echilibrat, cu un plus pentru Rapid la numărul de ocazii. Drăghiceanu a avut două lovituri libere foarte periculoase, una scoasă greu în corner de Straton (’17), iar cealaltă a lovit bara (’36). Gazdele au avut un singur șut periculos, în startul meciului, puțin peste poarta lui Popa”, au scris rapidiştii pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 iunie, ora 11:00 / Dinamo – Rapid se joacă acum la Baza Sportivă de la Săftică. Amicalul nu este transmis de nicio televiziune. FANATIK a aflat cum va arăta formula “câinilor” pentru a doua repriză a meciului. Astfel, Adrian Mihalcea va trimite în teren următorul “11”: Piscitelli – Kilyen, Puljic, I. Borcea, Skovajsa – Răuţă, Mrzljak – Mihaiu, Fabbrini, Lazăr – Perovic.


UPDATE, 4 iunie, ora 10:06 / Dinamo a anunţat formula de start a lui Adrian Mihalcea pe contul oficial de Facebook.

Dinamo: Straton – Kostrna, M. Popescu, R. Grigore, Sin – I. Șerban, I. Filip – Ahmed Bani, Montini, Sorescu – D. Popa

Rapid: Popa – Voicu, Iacob, Mallo, Copaci – Lazăr, Djuric – Creţu, Alami, Drăghiceanu – Hlistei


UPDATE 3 iunie, 0ra 20:53 / Oficialii dinamovişti au anunţat regulile pe care trebuie să le respecte cele două echipe: toţi cei care nu fac parte dintre jucători sau staff (care au fost deja testaţi pentru Covid) vor trece printr-un filtru epiodemiologic (chestionar şi măsurarea temperaturii) şi toată lumea va purta măşti şi mănuşi. Vestiarele rămân închise, iar cei implicaţi merg la Săftica deja echipaţi şi doar cu maşinile personale. Echipele vor ajunge la ore diferite, Rapid la 09:30, iar Dinamo la 09:45. Pe teren ies primii cei de la gazde, cu 10 minute înainte de fluierul de start, iar oaspeţii 2 minute mai târziu, iar jucătorii nu au voie să dea mâna.

După începerea jocului, toţi cei de pe băncile tehnice sunt obligaţi să aibe mască, mai puţin antrenorul principal, iar, în teren şi pe marginea lui, nimeni nu are voie să elimine secreţii nazale sau salivă. Arbitrajul va fi asigurat de membri din staff-ul celor două grupări. Echipament de protecţie trebuie să poarte şi personalul medical prezent la amical.

La finalul partidei, nimeni nu are voie să dea declaraţii de presă la părăsirea bazei de la Săftica, iar rezultatul, marcatorii, echipa de start şi schimbările vor fi comunicate de fiecare grupare în parte pe canale proprii. Un singur fotoreporter va avea acces, iar acela va fi din partea lui Dinamo. Pozele sunt date publicităţii la o oră după fluierul de final.


UPDATE 3 iunie, ora 11:20 / Daniel Pancu a adus lămuriri suplimentare despre motivul din cauza căruia a fost amânată partida amicală Dinamo – Rapid pentru mâine, 4 iunie, de la ora 11:00, în baza sportivă a „câinilor”, la Săftica.

„Mi-a dat Ovidiu Burcă mesaj mai devreme. Nu au ieșit încă testele și se va juca mâine dimineță, la 11:00, la Săftica. O să merg și eu la meci. M-am băgat pe listă ieri. Ducem cu toții dorul de fotbal, de competiție, de adrenalină. Sperăm ca acest virus să fi dispărut sau să fie pe cale de dispariție, să nu ne mai oprim” – Daniel Pancu la ProSport Live.


UPDATE 3 iunie, ora 9:12 / Dinamo Rapid, primul meci amical după perioada de pauză forțată de pandemia de COVID-19, programat inițial pentru astăzi, 3 iunie, a fost amânat din cauză ca jucătorii rapidiști nu au primit încă rezultatele ultimului test de coronavirus. Debutul pe băncile tehnice al celor doi antrenori, Adrian Mihalcea, respectiv Dan Alexa mai așteaptă.

Nu se va mai juca în această după-amiază, de la ora 17:00, cum se anunțase inițial, ci joi, 4 iunie, de la ora 11:00, comform unui anunț făcut de site-ul dinamo1948.club.

Dinamo va fi prima echipă care va evolua într-un meci amical, dar acesta a fost amânat. Din motive organizatorice, meciul de pregătire care trebuia să se dispute astăzi, a fost amânat pentru ziua de joi 04.06.2020. Astăzi băieții antrenați de Adrian Mihaclea vor face vizita medicală necesară înaintea reluării sezonului”

„Meciul cu Rapid de mâine se va desfășura în condiții speciale, la meci nu vor avea acces fanii, reprezentanții media și la final nu se vor oferi declarații”

„Adi Mihalcea a declarat în mai multe rânduri că are nevoie de cel puțin un meci amical pentru a avea jucătorii pregătiți de reluarea competiției. Se încearcă organizarea unui meci amical și cu Astra, dar acesta nu a fost stabilit oficial”

  • 110 meciuri s-au jucat între Dinamo și Rapid în 72 de ani, încheiate cu 50 de victorii ale lui Dinamo, 23 de egaluri şi 37 de victorii pentru Rapid
  • 9 septembrie 1948 este data primului meci Dinamo – Rapid (care se numea atunci CFR Bucuresti). Giuleștenii au câștigat cu 1-0, iar golul lui Ştefan Filotti (60) a adus prima înfrângere din istoria clubului Dinamo în campionat. Antrenori erau Coloman Braun la Dinamo și Petre Steinbach la Rapid
  • 11 aprilie 2015 este data ultimului meci Dinamo – Rapid în campionat, încehiat cu 2-0 pentru Dinamo, goluri Cmovs (2 – autogol) și Bogdan Gavrilă (61). Antrenori erau Flavius Stoican la Dinamo și Cristi Pustai la Rapid
  • 342 de goluri s-au marcat în cele 110 meciuri jucate până acum între Dinamo și Rapid

Știre inițială, postată pe 2 iunie, la ora 18:38.

Condițiile în care se va desfășura amicalul dintre Dinamo și Rapid

Dinamo și Rapid vor juca un meci amical la Baza Sportivă de la Săftica, iar Lucian Ionescu, directorul de imagine al „giuleștenilor” a vorbit despre condițiile speciale pe care le va avea disputa.

Partida de la Săftica va fi închisă nu doar pentru presă, ci şi pentru o parte din staff-ul ambelor echipe. Nici eu nu am acces. Antrenorii şi jucătorii celor două echipe nu vor oferi declaraţii la plecarea din bază după meci.

Meciul este organizat de către Dinamo”, a spus Lucian Ionescu pentru digisport.ro.

Explicația ministrului Stroe despre reluarea meciurilor cu spectatori în tribune

Ministrul Ionuț Stroe a explicat motivul pentru care nu se pot relua meciurile cu spectatori în tribune: Eu îmi doresc ca evenimentele sportive să se desfășoare cu spectatori.

Sportul este un spectacol, va fi un mare gol, sportivii au nevoie de public. Nu este același lucru precum în cazul evenimentelor de cultură.

Publicul evenimentelor sportive este diferit, mai pătimaș. Este greu să selectezi 400 sau 500 de spectatori. La Craiova sunt 7.000 de abonați, cum poți selecta doar 500 dintre ei?”.

„Ne-ar fi foarte ușor să spunem da, să permitem accesul spectatorilor, dar organizatorul meciului ar fi direct responsabil de o eventuală infectare sau eventuale victime.

Eu îmi doresc ca spectatorii să revină în stadioane, dar acest lucru este în directă relație cu evoluția pandemiei”, a explicat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe a continuat și a abordat și tema sălilor de sport și bazelor de antrenamente: Da, se pot relua competițiile sportive în aer liber și deja sunt niște solicitări oficiale pentru redeschiderea unor competiții. 

Ne-au solicitat până acum cei de la fotbal, pentru data de 13 iunie, cei de la automobilism, pe 20 iunie, și cei de la ciclism, pe 2 iulie.

De pe 1 iunie, în România, se poate mai mult sport. Această libertatea vine cu o responsabilitate mare. Aș vrea să fac un apel ’Deschideți sălile și bazele pentru sport!

Asigurați-vă că îndepliniți condițiile stării de alertă și protejați sănătatea tuturor participanților’.

Se pot relua competițiile în aer liber, și la juniori, și la seniori, dar în anumite condiții. După ce este informat MTS și după o perioadă de pregătire, la copii și juniori trebuie acordul parental”, a mai spus ministrul Stroe în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT