News

Renate Weber, pusă la zid de Ludovic Orban: „A fost avocatul PSD și al intereselor PSD, un avocat al diavolului”

Renate Weber a fost pusă la zid de Ludovic Orban. Liderul PNL a afirmat că aceasta nu a apărat interesele românilor, ci ale PSD și a numit-o „avocatul diavolului”.
17.06.2021 | 14:09
Renate Weber pusa la zid de Ludovic Orban A fost avocatul PSD si al intereselor PSD un avocat al diavolului
ADVERTISEMENT

Preşedintele Camerei Deputaţilor a anunțat că postul de Avocat al Poporului este vacant. El a precizat că săptămâna viitoare se va alege un altul.

Într-o conferință de presă, Orban a menționat că se va alege un nume la nivelul coaliției. Acesta a refuzat spună cine sunt persoanele propuse.

ADVERTISEMENT

Renate Weber, pusă la zid de Ludovic Orban: „A fost avocatul PSD și al intereselor PSD, un avocat al diavolului”

„Am convocat şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere. Ca urmare a hotărârii Parlamentului de ieri prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, poziţia a devenit vacantă şi Parlamentul are obligaţia legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului,” a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNl a precizat că s-a stabilit calendarul pentru a votarea noului Avocat al Poporului. Grupurile parlamentare pot depune candidaturile până la data de 22 iunie, ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Termenul de raport pentru comisiile juridice ale celor două camere ale Parlamentului a fost stabilit pentru miercuri, 23 iunie, ora 12:00.

„În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12 vom avea un nou Birou Permanent Reunit pentru a convoca plenul şi cel  mai probabil miercuri după şedinţa Birourilor Permanente Reunite vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului,” a mai spus președintele Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Acesta a refuzat să dezvăluie cine sunt persoanele propuse pentru ocuparea acestei funcții, menționând că un singur nume va fi sprijit de coaliția de guvernare. El a precizat că alegerea va fi făcută de Parlamentul României.

Ludovic Orban, un nou atac la adresa lui Renate Weber

Liderul PNL a fost întrebat de intenția PSD de a face o sesizare la CCR. Renate Weber nu a fost prezentă în momentul în care s-a votat revocarea din funcție și nu ar fi avut posibilitatea să se apere.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a ținut să lămurească aceste informații: „cum nu a avut dreptul la apărare? A fost convocată şi prezentă şi în comisiile juridice”.

Un jurnalist l-a lămurit pe acesta că este vorba despre prezența în cadrul plenului Parlamentului: „avea nevoie de invitaţie specială? Putea să vină să participe. Aşa cum i s-a transmis că poate să vină să participe la procedurile parlamentare. Asta este un pretext, nu este un temei serios”, a răspuns Orban.

„Sigur că PSD poate să atace la Curtea Constituţioală şi normal că atacă PSD la Curtea Constituţională pentru că Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD şi a fost chiar un avocat al diavolului. V-am spus că motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor,” a adăugat.

ADVERTISEMENT