Sport

Reportaj de pe “OZN-ul” unde se va juca România – Columbia. Ce-i așteaptă pe fani și în ce ipostază inedită va fi Horațiu Moldovan

FANATIK vă prezintă un reportaj extraordinar de pe „OZN-ul” unde se va juca România - Columbia!
25.03.2024 | 22:31
Reportaj de pe OZNul unde se va juca Romania  Columbia Cei asteapta pe fani si in ce ipostaza inedita va fi Horatiu Moldovan
Naționala României joacă marți, 26 martie, de la ora 21:30, amicalul contra Columbiei pe stadion Civitas Metropolitano din Madrid. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naționala României susține marți, 26 martie, de la ora 21:30, pe impunătorul stadion Civitas Metropolitano din Madrid, cel mai tare amical înainte de EURO 2024, cu reprezentativa Columbiei, una dintre cele mai în formă selecționate din lume. Sud-americanii sunt pe locul 14 în clasamentul FIFA și pe 4 în topul naționalelor din CONMEBOL, după Argentina, Brazilia și Uruguay.

Reportaj de pe stadionul unde se va juca România – Columbia

FANATIK se află la Madrid și vă introduce în atmosfera amicalului de gală. OZN-ul Civitas Metropolitano, casa lui Atletico Madrid și din ianuarie a lui Horațiu Moldovan, începe să prindă viață încă de la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT

Este înnorat și plouă mărunt în capitala Spaniei. La ora  9:00, casele de bilete sunt deja deschise, iar barurile și magazinele cu articole lui Atletico au ridicat obloanele. Stadionul în care s-a investit 240 milioane de euro reprezintă și o atracție turistică.

Pe panourile electronice uriașe instalate pe zidurile arenei de 70.000 de locuri este anunțat următorul meci al lui Atleti de acasă, cu Borussia Dortmund, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Angajații umblă să rezolve primele task-uri ale zilei. Un angajat aflat la biroul de informații îi întâmpină pe fanii care vin să cumpere bilete.  Meciul Columbia – România are destinat un ghișeu separat, unde se vând bilete. Prețul tichetelor este între 35 de euro, respectiv 39 de euro, la peluză, și 65 de euro la tribună. Fanii români au locuri la Peluza Sud, iar cei columbieni la Peluza Nord.

”Ne înțelegem bine cu columbienii, nu vor fi probleme”

Organizatorii de la compania argentiniană Lions Sport, cea care a intermediat perfectarea amicalului România – Columbia, mizează pe o asistență de peste 30.000 de spectatori. Românii și columbienii reprezintă cele mai mari comunități din Spania. ”Ne înțelegem bine cu columbienii, nu vor fi probleme”, au dezvăluit fanii români cu care reporterul FANATIK s-a întâlnit la stadion.

ADVERTISEMENT

Stadionul este situat în partea de nord-est a orașului, aproape de Aeroportul Adolfo Suárez-Madrid Barajas și de complexul de târguri IFEMA. Civitas Metropolitano este al treilea stadion ca mărime din Spania, iar toată infrastructura se întinde pe o suprafață de peste 88.000 de metri pătrați. Spectatorii care vin la meciuri cu mașina au la dispoziție nu mai puțin de 4.000 de locuri de parcare.

atletico stadion
Stadionul este situat în partea de nord-est a orașului, aproape de Aeroportul Adolfo Suárez-Madrid Barajas. Foto: Fanatik

Un steag uriaș cu stema clubului flutură deasupra laturii de sud a stadionului pe un catarg de 40 de metri în onoarea suporterilor. De jur împrejurul arenei fanii pot face cunoștință cu cei mai emblematici fotbaliști din istoria lui Atletico Madrid. Cosmin Contra, care a jucat la Atleti între 2002-2006 n-a prins loc pe posterele afișate pe stâlpi.

ADVERTISEMENT
legende atletico
Unii dintre cei mai emblematici fotbaliști din istoria lui Atletico Madrid sunt afișați pe postere. Foto: Fanatik

Cât vor plăti fanii pe mâncare

Suporterii care și-au luat bilete la meciul de marți seară vor avea posibilitatea să-și cumpere și mâncare de la chioșcurile special amenajate în interiorul Arenei. O felie de pizza costă 4,5 euro, un hotdog 6,5 euro, iar o porție de chipsuri 3,5 euro. Pentru o apă, fanii vor trebui să scoată din buzunar 3 euro, iar pentru o băutură alcoolică, de la 4,5 euro în sus.

Suporterii pot alege un meniu care conține o felie de pizza și o cola, pentru care ar plăti 8 euro. Cei care sunt fani Atletico sau își doresc să-și adauge la colecție un tricou al echipei la care e legitimat Horațiu Moldovan își pot achiziționa un tricou al lui Atletico de la magazinul clubului, care costă 95 de euro.

Horațiu Moldovan, oaspete pe Civitas Metropolitano

Cum România e considerată echipa oaspete la meciul contra Columbiei, Horațiu Moldovan nu se va schimba în vestiarul cu care e obișnuit la echipa de club. Edi Iordănescu e decis să-l folosească titular pe fostul portar al Rapidului, în ceea ce va însemna debutul lui Moldovan pe stadionul Civitas Metropolitano. Din cauza concurenței cu Oblak, Moldovan nu jucat niciun minut pentru Atletico.

ADVERTISEMENT