Sport

Repriză de coşmar pentru Liverpool în returul cu Villarreal! “Cormoranii”, cifre dezastruoase în Spania

Liverpool a avut parte de o repriză de coşmar în returul cu Villarreal, din semifinalele Ligii Campionilor. Ibericii au reuşit să egaleze scorul general în primele 45 de minute ale partidei de pe "Estadio de la Ceramica"
03.05.2022 | 23:06
Repriza de cosmar pentru Liverpool in returul cu Villarreal Cormoranii cifre dezastruoase in Spania
Mohamed Salah a avut o prestaţie ştearsă în primele 45 de minute din Villarreal - Liverpool (sursă foto: uefa.com)
ADVERTISEMENT

Liverpool a fost de nerecunoscut în prima repriză a returului cu Villarreal, după ce trupa lui Jurgen Klopp pornea cu prima şansă la calificarea în finala Ligii Campionilor. În tur, “cormoranii” au câştigat cu 2-0, însă ibericii au egalat situaţia dublei cu două goluri în primele 45 de minute ale meciului din Spania.

Liverpool, fără şut pe poarta lui Villarreal în prima repriză a returului

Villarreal a pornit ca din puşcă, după ce Boulaye Dia a deschis scorul în minutul 3. Liverpool nu s-a regăsit după golul spaniolilor şi tot jucătorii lui Unai Emery au controlat jocul. Pe finalul primei reprize, Francis Coquelin a dus scorul la 2-0, după ce l-a învins pe Alisson cu o lovitură cu capul.

ADVERTISEMENT

La finalul primelor 45 de minute, Liverpool nu reuşise să tragă niciun şut pe poarta lui Geronimo Rulli, astfel că defensiva lui Villarreal nu a fost prea mult testată. “Cormoranii” au avut 2 şuturi pe lângă poartă, iar ofensiva englezilor a arătat rău pe “Estadio de la Ceramica”.

De asemenea, conform statisticilor de la pauză, Liverpool a avut 42 de atacuri, faţă de 65 ale lui Villarreal. La capitolul atacuri periculoase, “cormoranii” au ajuns la 20, însă ibericii au avut parte de cea mai bună acţiune a primei reprize, când Alisson l-a blocat în extremis pe Giovani Lo Celso.

ADVERTISEMENT

Statisticile la pauza meciului Villarreal – Liverpool

  • 56%-44% – posesia mingii
  • 2-0 – şuturi pe poartă
  • 1-0 – şuturi blocate
  • 198-191 – pase în total
  • 65-42 – atacuri
  • 21-20 – atacuri periculoase

Spaniolii au cerut o lovitură de la 11 metri

În minutul 36, Alisson l-a blocat pe Giovani Lo Celso, în poziţie 1 la 1, iar jucătorul lui Villarreal a căzut în careu după contactul cu portarul lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă jucătorii lui Unai Emery au protestat vehement şi au cerut o lovitură de la 11 metri, Danny Makkelie nu a putut să fie înduplecat. De altfel, faza a fost analizată în camera VAR, iar arbitrul nu a fost chemat să revadă momentul, semn că decizia olandezului a fost bună.

Villarreal, în faţa unui moment istoric

Villarreal a mai jucat o dată în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul 2005-2006, când a întâlnit-o pe Arsenal. Atunci, “tunarii” au câştigat manşa tur, scor 1-0, la Londra, iar returul s-a terminat la egalitate, 0-0.

ADVERTISEMENT

După 16 ani, Villarreal a ajuns din nou în semifinalele Ligii Campionilor, după un parcurs de poveste. Ibericii s-au calificat în competiţia regină a continentului după ce au câştigat Europa League în sezonul trecut.

În grupele Champions League, Villarreal a terminat pe locul 2, în spatele lui Manchester United, dar peste Atalanta şi Young Boys. În optimi, “Submarinul Galben” a eliminat-o pe Juventus, după 1-1 în Spania şi 3-0 la Torino. Apoi, în sferturi, ibericii au trecut de Bayern Munchen, cu o victorie pe teren propriu, 1-0, şi o remiză în Bavaria, 1-1.

ADVERTISEMENT