News

Restricţii de circulaţie lângă Patriarhia Română în noaptea de Înviere

29.04.2021 | 23:10
Restrictii de circulatie langa Patriarhia Romana in noaptea de Inviere
Restricţii de circulaţie lângă Patriarhia Română în noaptea de Înviere
ADVERTISEMENT

Vor exista restricții de circulație în seara de Înviere în zona Patriarhiei Române. Anunțul a fost făcut de Brigada Rutieră a Capitalei.

Astfel, pentru Slujba de Înviere:”Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului”, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Între orele 21:00 și 3:30, accesul pietonal dinspre str. 11 Iunie spre Patriarhie va fi restricţionat. Credincioşii vor avea acces doar dinspre bulevardul Unirii.

Restricţii de circulaţie lângă Patriarhia Română în noaptea de Înviere

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că se vor institui restricţii de circulaţie după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  • între orele 21:00 – 3:30 – accesul pietonal dinspre str. 11 Iunie spre Patriarhie va fi restricţionat, credincioşii vor avea acces doar dinspre bd. Unirii;
  • începând cu ora 23:00 se va realiza accesul în piaţeta Catedralei Patriarhale doar credincioşilor care doresc să participe la Slujba de Înviere, accesul fiind limitat la maxim 500 de persoane.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului, să îşi păstreze calmul şi să circule cu atenţie sporită, să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere, să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

ADVERTISEMENT

Recent, Klaus Iohannis preciza că „ne pregătim cu toţii de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci şi în societate.”

De asemenea, șeful statului a explicat că în noaptea de înviere restriciţiile de circulaţie se ridică și nu vor trebui declaraţii pe proprie răspundere.

ADVERTISEMENT

”Biserica va organiza slujba aşa cum e datina. Nu ne amestecăm în felul în care e organizată slujba la biserică. Stim că o parte de slujbă se tine afară, apoi creştinii vor lua Paştele şi eu îmi doresc ca totul să se desfăşoare în linişte şi bună rânduială.

Aceste lucruri sunt prevăzut în hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă care e în vigoare şi nu vor exista modificări. Nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă vor fi mai puţine restricţii pentru că ne dorim ca oamenii să vină la biserică”, a afirmat Klaus Iohannis, conform News.ro.

ADVERTISEMENT