Life

Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul secret folosit de fostul jurat de la Chefi la cuțite

Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu ascunde un mare secret. Ce pune în el fostul jurat de la Chefi la cuțite?
20.12.2023 | 17:23
Reteta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu Ingredientul secret folosit de fostul jurat de la Chefi la cutite
Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu. Foto: Antena 1/ CANVA
ADVERTISEMENT

Rețeta de cozonac pufos se numără printre cele mai căutate de Crăciun, iar cea a lui Florin Dumitrescu va lămuri dilemele gospodinelor pentru ca aluatul să fie cu adevărat un deliciu!

Rețeta de cozonac pufos a la Florin Dumitrescu

Fostul jurat de la Chefi la cuțite ține cont de anumite reguli atunci când se apucă de propria sa rețetă de cozonac. Florin Dumitrescu a dezvăluit, la un moment, care sunt ingredientele secrete ale acestui desert atât de râvnit cu ocazia sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

E unul din cele mai iubite preparate dulci, asta pentru că poate să conțină aproape orice umplutură, de la cacao, ciocolată fină, nucă, mac, rahat până la nuci sau alte tipuri de cremă. Ce presupune rețeta de cozonac pentru a ieși pufos, în viziunea lui Florin Dumitrescu?

Ei bine, pentru prepararea acestei specialități vei avea nevoie de câteva ingrediente. Atenție, aceasta e varianta cu miez de nucă, însă poți să înlocuiești nuca, dacă nu îți place, cu rahat, cacao sau ciocolată.

ADVERTISEMENT

Ingredientele necesare pentru un cozonac de-ți lingi degetele

Îți trebuie 500 de grame de făină, două ouă, 20 de grame de drojdie și 150 de mililitri de lapte. De asemenea, mai pui 100 de mililitri de apă, 400 de grame de miez de nucă, o coajă de portocală (secretul bucătarului), 200 de grame de unt, două cuișoare, o linguriță de scorțișoară și 150 de grame de zahăr brun.

Rețeta de cozonac marca Florin Dumitrescu. Potrivit Antena 1, prima oară trebuie să amesteci bine de tot untul cu cantitatea de fină. Lasă amestecul deoparte când devine nisipos. Într-un alt vas, amestecă drojdia cu laptele. Adaugă, treptat, o lingură de zahăr brun și gălbenușul de la un ou.

ADVERTISEMENT

Omogenizați compozițiile din cele două recipiente, însă nu frământați prea mult ca să iasă pufos. Pune apoi aluatul la frigider aproximativ 20 de minute.

Într-o crăticioară, adaugă apa și restul de zahăr rămas. Amestecă nuca împreună cu cuișoarele, scorțișoara și coaja de portocală bine mărunțită sau chiar măcinată. Aluatul se întinde subțire și se umple cozonacul în forma dorită. Preparatul e gata în aproximativ 40 de minute, ținut într-o tavă tapetată cu foaie specială de copt, în cuptorul preîncălzit la 160 de grade.

ADVERTISEMENT