Life

Rețeta copilăriei, biscuiți cu untură și gem. Cum îi prepari ca la mama acasă

Rețeta copilăriei, biscuiți cu untură și gem. Cum să îi prepari exact ca la mama acasă. Este un desert foarte simplu de făcut.
10.03.2024 | 22:04
Reteta copilariei biscuiti cu untura si gem Cum ii prepari ca la mama acasa
Cum se prepară biscuiții cu untură și gem. Sursa foto: Freepik/wirestock
ADVERTISEMENT

Cum se prepară rețeta copilăriei, biscuiți cu untură și gem. Sunt foarte adorați de români și nu se prepară deloc greu. Află de ce ingrediente ai nevoie.

Biscuiți cu untură și gem, rețeta copilăriei. Ingrediente și mod de preparare

Biscuiții cu untură și umplutură de gem se numără printre cele mai apreciate deserturi din copilărie, pe care mamele sau bunicile obișnuiau să-l pregătească.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să-l prepari acasă, trebuie să știi că rețeta nu este foarte dificilă. Cu doar câteva ingrediente, poți prepara 40 – 50 de biscuiți cu gem, dar este important să respecți lista de ingrediente.

Pentru acești biscuiți, ingredientele de care ai nevoie sunt: 360 g untură, 640 g făină, 140 g zahăr (poți adapta cantitatea în funcție de preferințe), 3 ouă, un praf de sare, un praf de copt și esențe după gust.

ADVERTISEMENT

Se amestecă bine cu mixerul, într-un bol, untura cu praful de sare și cu zahărul până când se obține o compoziție omogenă. Se adaugă apoi ouăle și esența preferată. Se continuă cu mixerul până când zahărul se dizolvă complet, iar amestecul devine cremos.

Praful de copt se integrează, treptat, și se adaugă făina în porții mici. Se mixează constant, până când se obține un aluat legat, care nu se lipește. Se lasă la cuptor pentru 20 de minute. Se poate folosi orice fel de gem pentru umplutura biscuiților.

ADVERTISEMENT

Acești biscuiți sunt foarte apreciați la poalele munților

În comuna Dâmbovicioara, din județul Argeș, Raluca Busioc, angajată la Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara, are grijă să se ocupe de prezența în mediul online a acestei stațiuni.

Aceasta a împărtășit, pe pagina de Facebook Dâmbovicioara Turistică, rețeta unui desert specific locului. Biscuiții cu untură și gem de coacăze sunt foarte apreciați de turiști. Este desertul adorat de mulți români în copilărie, care îl consumă cu plăcere și în ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT

“Mi-am dorit foarte mult ca în cadrul proiectelor dedicate grupurilor de turiști să fie despre povești, emoții și amintiri frumoase, iar gustul copilăriei este un element tare important în toată această activitate.

Printre alte bunătăți promovate în comuna Dâmbovicioara, am readus în atenția oaspeților și biscuiții copilăriei, iar bucuria a fost foarte mare. ”, a spus Raluca Busioc, potrivit Adevărul.

Raluca Busioc a dezvăluit, de asemenea, și un truc important atunci când vine vorba despre rețeta de biscuiți cu gem. Cantitatea de făină este foarte importantă pentru compoziția aluatului.

“Cantitatea de făină poate să fie diferită, în funcție de tipul ei, dar e nevoie să fiți atenți la cât ‘cuprinde’ aluatul, până nu mai este lipicios, dar nici foarte tare. Forma biscuiților este în funcție de preferințe.

Cei care ne aduc aminte de copilărie sunt șprițați cu ajutorul mașinii de tocat. În lipsa acestei mașini, am improvizat uneori cu o sticlă și un capac de plastic, tăiat în zig-zag, sau cu aparat de fursecuri.

Alteori, decupez aluatul cu o formă tip floare sau inimioară, iar la mijloc pun gem de coacăze negre, dar poate fi folosit orice gem”, a explicat ea.

ADVERTISEMENT