Carmen Brumă este nutriționist, dar și antrenor personal de fitness. De asemenea, iubita lui Mircea Badea nu relatează nicio ocazie prin care le poate oferi urmăritorilor săi și câteva sfaturi gratuite, iar așa s-a întâmplat și de această dată.
După cum știm prea bine, Carmen Brumă este extrem de atentă la aspectul ei fizic, având în vedere și job-ul pe care îl are. Dincolo de antrenamentele din sala de fitness însă, alimentația este și ea foarte importantă, iar pentru cei care sunt în impas când vine vorba de o masă bogată în proteine și vitamine, vedeta vine cu o recomandare.
Uneori poate dificilă să ne bucurăm de o masă delicioasă, dar și sănătoasă. Cartofii prăjiți sunt mai delicioși ca orice și nu sunt singurii, însă dacă suntem creativi putem obține și un meniu extrem de interesant, spune Carmen Brumă, care a prezentat rețeta de pastă de sardine.
Într-o postare pe contul personal de TikTok, soția lui Mircea Badea a dezvăluit fiecare pas în parte pentru prepararea acestei rețete, iar clipul video a devenit viral. Pasta de sardine nu doar că este bogată în calciu, vitamina D, dar și Omega-3, ci este și o sursă bună de proteine.
De asemenea, ea poate fi consumată în mai multe feluri, fie pe o felie de ardei capia fie pe bastonașe din legume, precum morcovul, fie întinsă pe pâine, după preferințe. Carmen Brumă spune că această rețetă este ideală pentru micul dejun, fiind delicioasă, dar și sățioasă.
Ingredientele necesare pentru pasta de sardine prezentată de Carmen Brumă sunt următoarele: 200 grame de sardine din conservă; două ouă fierte; 70 grame de unt; zeama de la o lămâie. Și modul de preparare nu este deloc unul dificil având în vedere că vorbim despre o pastă.
Toate ingredientele menționate anterior se pun într-un bol și se amestecă cu ajutorul unui mixer, până în momentul în care obținem o pastă. De asemenea, în clipul video postat, Carmen Brumă vine și cu o serie de informații suplimentare pentru cei care sunt sceptici în legătură cu această rețetă.
Nutriționistul spune că sardinele sunt o sursă bună de nutrienți, vitamine, minerale, dar și proteine. Să nu uităm și că dincolo de sardinele la conservă, există nenumărate alte modalități în care acestea pot fi consumate, iar beneficiile sunt aceleași, în timp ce gustul poate fi și mai aromat.
Sardinele pot fi preparate fie pe grătar, fie pot fi prăjite în tigaie, însă în acest mod vor avea mai multe calorii. Mai există totodată și sardine afumate, ori murate, care sunt la fel de delicioase. Ce alte beneficii mai au sardinele? În primul rând, acestea reduc inflamația și îmbunătățesc funcțiile cognitive.
Iar dacă asta nu este suficient, sardinele conțin și cantități semnificative de vitamine și de minerale de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa bine. Printre acestea se numără fosforul, calciul, vitamina D, vitamina B2, dar și seleniul.