Life

Rețeta cu care nu dai greș de Paște. Cum faci cele mai bune sarmale în foi de viță

Preparatul cu care vei încânta la masa de Paște. Cum se pregătesc cele mai gustoase și savuroase sarmale în foi de viță.
11.04.2023 | 17:17
Reteta cu care nu dai gres de Paste Cum faci cele mai bune sarmale in foi de vita
Preparatul cu care vei încânta la masa de Paște. Cum se pregătesc cele mai gustoase și savuroase sarmale în foi de viță. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețeta cu care nu dai greș de Paște. Cum faci cele mai bune sarmale în foi de viță care sunt întâlnite în foarte multe țări din întreaga lume. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt ingredientele care nu trebuie să-ți lipsească.

Preparatul cu care vei încânta la masa de Paște. Cum se pregătesc cele mai gustoase și savuroase sarmale în foi de viță

Sarmalele în foi de viță reprezintă un preparat culinar cu care vei încânta pe toată lumea la masa de Paște. Produsul împrumutat de la turci are un gust delicios și savuros datorită umpluturii bogate din carne și orez.

ADVERTISEMENT

Pentru această rețetă se pot folosi foi de viță conservate în saramură sau din cele congelate. E foarte important să fie lăsate la desărat într-un bol cu apă rece, peste noapte, pentru un rezultat final de nota zece.

Varianta clasică a preparatului are nevoie de următoarele ingrediente: 35 – 40 foi de viță de vie, 600 grame de carne tocată, 200 ml de suc de roșii, 100 grame de orez, 2 ouă, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 ceapă mare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din sarmalele servite de Paște nu trebuie să lipsească o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel și condimente (sare și piper), în funcție de gustul fiecăruia. Timpul de gătire este de o oră și jumătate.

Mod de preparare sarmale în foi de viță. Pașii de urmat:

Ceapa se curăță, se spală și se taie cât mai mărunt, apoi se pune la călit într-o oală în care a fost pus ulei de floarea soarelui. Se ține pe foc până când devine transparentă, moment în care se adaugă orezul și 100 de ml de apă.

ADVERTISEMENT

Se sotează totul pentru o perioadă de cinci minute, timp în care orezul absoarbe tot lichidul. Se lasă la răcit și apoi se adaugă carnea tocată care poate fi un amestec de porc și vită. Se pun și cele 2 ouă și se condimentează.

Compoziția se lasă pe aragaz, la foc potrivit, până când se omogenizează foarte bine. Ulterior, cu ajutorul unei linguri se pune amestecul în mijlocul fiecărei foi de viță și se formează sarmalele care se pun frumos într-o cratiță.

ADVERTISEMENT

Sarmalele trebuie să fiarbă la foc mediu pentru aproximativ o oră. Când a trecut timpul se adaugă sucul de roșii și se mai fiebe preparatul culinar încă o jumătate de oră. Se servesc calde, cu smântână și ardei iute.

ADVERTISEMENT