Life

Rețetă de dovlecei prăjți cu mujdei de usturoi. Care este ingredientul secret care îi face savuroși

Rețetă de dovlecei prăjți cu mujdei de usturoi. Cum se face, de fapt, ca să iasă perfectă?
13.07.2021 | 17:45
Reteta de dovlecei prajti cu mujdei de usturoi Care este ingredientul secret care ii face savurosi
Rețetă de dovlecei prăjți cu mujdei de usturoi. Care este ingredientul secret care îi face savuroși. Sursa foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Dovleceii se găsesc din plin în acest anotimp, astfel că ar trebui să profităm de faptul că ei se găsesc la piață și să îi consumăm mai des pentru că sunt nu mai foarte sănătoși, ci și gustoși.

Rețetă de dovlecei prăjți cu mujdei de usturoi

Dovlecelul, alături de un mujdei de usturoi bine făcut, poate fi o masă copioasă pentru întreaga familie. Iată cea mai simplă rețetă de dovlecei cu mujdei de usturoi, conform lui Radu Anton Roman.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente este una foarte scurtă, dar acest lucru nu se traduce prin faptul că mâncarea nu va fi una reușită, ci doar că aceasta este foarte simplu și oricine poate să o facă.

Încă o veste bună legată de această rețetă cu dovlecei este că ea se gătește foarte repede, astfel că nu vei petrece nici măcar o oră în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare: 2 kg dovlecei, 1 blid de făină, 1 ceaşcă de ulei, 1 căpătână de usturoi, 1 legătură de mărar, sare, piper.

Cum se prepară dovleceii prăjiți

Începem acest preparat prin a tăia dovleceii în rondele de un deget, adică destul de gros. După aceea, îi trecem prin făină și îi prăjim într-o tigaie, într-un strat consistent de ulei.

ADVERTISEMENT

În acest timp, până când legumele se prăjesc, curățăm usturoiul și îl pisam mărunt, alături de un praf de sare. După aceea, tăiem mărarul foarte mărunt.

Ce mai avem de făcut pentru a termina rețeta cu dovlecei este să preparăm un sos din usturoi, alături de un păhăruț cu apă, o lingură de ulei, niște sare și mărarul tocat mai devreme. Acesta se toarnă peste dovlecei și trebuie să dea într-un singur clocot.

ADVERTISEMENT

Când acest pas s-a terminat, putem spune că rețeta noastră este gata și tot ce mai avem de făcut este să scurgem dovleceii de ulei și să ne așezăm la masă.

Cât de sănătos este, de fapt, dovlecelul

Nutriționiștii afirmă că dovlecelul este una dintre cele mai sănătoase legume, fiind foarte bogat în fibre potasiu, apă, având și proprietăți diuretice și fiind ușor digerabil.

Mai mult, Mihaela Bilic recomandă să consumăm dovlecel cât de des se poate pentru că el poate proteja organismul împotriva cancerului și chiar poate să reducă riscul de a părea bolile cardiovasculare.

„Leguma este bogată în vitaminele ce și e beta și alfa caroten antioxidanți ce proteja als organismului împotriva cancerului de prostată.

În plus, dovlecelul scade riscul apariției maladiilor cardiovasculare, deoarece previne formarea plăcilor de aterom și crește rezistența corpului împotriva răcelii și gripei”, spune nutriționistul.

ADVERTISEMENT
Tags: