Life

Rețeta de hamsii prăjite ca la mare. Merg perfect cu mujdei de usturoi și un pahar de bere

Rețeta de hamsii prăjite, exact ca la mare. Merg de minune alături de mujdei de usturoi și un pahar de bere. Cum le prepari.
29.04.2023 | 11:36
Reteta de hamsii prajite ca la mare Merg perfect cu mujdei de usturoi si un pahar de bere
Cum faci hamsii prăjite ca la mare. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu mergi la mare, poți prepara hamsii prăjite exact ca la localurile de pe litoral. Este un preparat pe care mulți români îl consumă vara, dar îl poți găti chiar la tine acasă.

Rețeta de hamsii prăjite ca la mare. Cum le faci să iasă perfect

Minivacanța de 1 mai a început, astfel că mulți români au plecat la mare sau la munte pentru a se bucura de zilele libere. În timp ce unii mănâncă hamsii la restaurantele de pe litoral, alții petrec la munte, acolo unde stau la picnic și se bucură de un grătar, alături de cei dragi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mulți români rămân acasă, însă asta nu înseamnă că nu se pot bucura așa cum trebuie de ziua de 1 mai. Pentru cei care nu ajung pe litoral sau într-o stațiune montană zilele acestea, există numeroase posibilități.

De exemplu, poți găti hamsii și acasă, exact ca la localurile de la mare. Trebuie doar să respecți modul de preparare pentru ca rezultatul să fie cel pe care ți-l dorești.

ADVERTISEMENT

În loc de hamsii, poți folosi și sprot. Acest preparat este perfect dacă îl consumi împreună cu mujdei de usturoi, dar și alături de un pahar de bere, dacă vrei să te simți ca pe litoral.

Ingrediente și mod de preparare pentru hamsii prăjite

  • 500 g de șprot sau de hamsii
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de mălai
  • ulei pentru prăjit

Înainte de toate, trebuie să cureți peștii. Trebuie să începi prin a le rupe capul, după care să le îndepărtezi intestinele și solzii pe cât posibil. Se spală apoi bine cu apă. Îi poți lăsa și întregi, dacă nu te deranjează acest lucru, însă trebuie foarte bine spălați.

ADVERTISEMENT

Peștii se trec apoi prin amestecul de făină și mălai, după care se scutură ușor. Între timp, uleiul se pune la încins, la foc mare, astfel încât hamsiile să se prăjească cât mai bine.

Trebuie să iei peștișorii cât îți încap în pumn și să-i pui la prăjit, pentru că nu se vor face cum trebuie dacă se îngrămădesc în tigaie și stau unii peste alții, notează temananc.ro.

ADVERTISEMENT

După ce peștișorii s-au prăjit bine pe ambele părți, se scot pe un platou sau pe o farfurie, pe hârtie de bucătărie. În acest fel, se va scurge excesul de ulei. Poftă bună!

ADVERTISEMENT