Chiar dacă nu mergi la mare, poți prepara hamsii prăjite exact ca la localurile de pe litoral. Este un preparat pe care mulți români îl consumă vara, dar îl poți găti chiar la tine acasă.
Minivacanța de 1 mai a început, astfel că mulți români au plecat la mare sau la munte pentru a se bucura de zilele libere. În timp ce unii mănâncă hamsii la restaurantele de pe litoral, alții petrec la munte, acolo unde stau la picnic și se bucură de un grătar, alături de cei dragi.
De asemenea, mulți români rămân acasă, însă asta nu înseamnă că nu se pot bucura așa cum trebuie de ziua de 1 mai. Pentru cei care nu ajung pe litoral sau într-o stațiune montană zilele acestea, există numeroase posibilități.
De exemplu, poți găti hamsii și acasă, exact ca la localurile de la mare. Trebuie doar să respecți modul de preparare pentru ca rezultatul să fie cel pe care ți-l dorești.
În loc de hamsii, poți folosi și sprot. Acest preparat este perfect dacă îl consumi împreună cu mujdei de usturoi, dar și alături de un pahar de bere, dacă vrei să te simți ca pe litoral.
Înainte de toate, trebuie să cureți peștii. Trebuie să începi prin a le rupe capul, după care să le îndepărtezi intestinele și solzii pe cât posibil. Se spală apoi bine cu apă. Îi poți lăsa și întregi, dacă nu te deranjează acest lucru, însă trebuie foarte bine spălați.
Peștii se trec apoi prin amestecul de făină și mălai, după care se scutură ușor. Între timp, uleiul se pune la încins, la foc mare, astfel încât hamsiile să se prăjească cât mai bine.
Trebuie să iei peștișorii cât îți încap în pumn și să-i pui la prăjit, pentru că nu se vor face cum trebuie dacă se îngrămădesc în tigaie și stau unii peste alții, notează temananc.ro.
După ce peștișorii s-au prăjit bine pe ambele părți, se scot pe un platou sau pe o farfurie, pe hârtie de bucătărie. În acest fel, se va scurge excesul de ulei. Poftă bună!