Life

Rețeta de mușchiuleț a lui Horia Moculescu: “Un ingredient secret”! Răsfăț culinar

Rețeta minune a lui Horia Moculescu de mușchiuleț de porc. Cum prepară artistul friptura și care este ingredientul secret pe care îl folosește.
23.07.2023 | 09:34
Reteta de muschiulet a lui Horia Moculescu Un ingredient secret Rasfat culinar
Horia Moculescu, rețetă deosebită. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Horia Moculescu este pasionat de gătit și face tot felul de rețete delicioase. În exclusivitate pentru FANATIK, a împărtășit cu noi rețeta celui mai bun mușchiuleț de porc. Îndrăgitul artist are și câteva ingrediente secrete, care fac ca această rețetă să fie una spectaculoasă. Mai mult decât atât, maestrul a dezvăluit și care este secretul unui piure făcut ca la carte.

Horia Moculescu, rețeta mușchiului de porc perfect

Horia Moculescu este cunoscut pentru talentul său muzical excepțional. Însă printre veleitățile sale se numără și gătitul. Artistul a și participat la emisiunea Chefi la cuțite, unde talentul pe partea gastronomică i-a fost apreciat. Iar rețetele celebrului compozitor sunt demne de cele mai sofisticate restaurante. Iată rețeta fine dining de mușchi de porc, marca Horia Moculescu.

ADVERTISEMENT

“Este una dintre mâncărurile cele mai accesibile. Iar pentru că este ușor de făcut, succesul este garantat. Ca să nu mai spun că este delicios, iar rezultatul final este unul spectaculos. Se ia un mușchiuleț de porc bine ales. Apoi se tăvălește bine prin toate condimentele pe care le aveți în casă.

Condimentele sunt foarte importante. Apoi se pune în tigaie, cu puțin ulei și cu unt. Se pune ulei pentru ca untul să nu se ardă. Se perpelește până suntem siguri că s-a făcut. Se prăjește aproximativ 12-14 minute. Iar la final, am un ingredient al meu secret. Se pune deasupra un păhărel de coniac”, a declarat Horia Moculescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Celebrul compozitor recomandă cea mai bună garnitură: “Un piure cu trufe”

După ce mușchiulețul este gata, trebuie să aibă alături o garnitură pe măsură. Iar cea mai bună variantă pentru acest preparat este un piure. Horia Moculescu a împărtășit cu noi și două variante de piure, care pot însoți cu succes deliciosul preparat. Și de data aceasta, maestrul are un ingredient special, care va transforma piureul clasic în unul deosebit.

“Alături de mușchiul de porc trebuie să ai un piure fin. Dacă este și cu trufe, e și mai bun, este delicios. Sau mai există o variantă, așa cum îl mai fac eu, un piure în care am adăugat cozi de ceapă verde, tăiate foarte mărunt. În piure se adaugă o cantitate generoasă de unt.

ADVERTISEMENT

La restaurantele de 5 stele se spune că piureul se face într-o cantitate egală de unt și cartof. Se pune unt mult și lapte, puțină sare, iar apoi se adaugă cozile de ceapă tăiate fin”, a mai spus maestrul.

Horia Moculescu se recuperează după operația suferită în urmă cu ceva timp

Îndrăgitul interpret și compozitor a fost nevoit să treacă de curând printr-o intervenție chirurgicală. Deși Horia Moculescu a preferat să fie discret cu privire la natura operației, a dat de înțeles că se simte bine.

ADVERTISEMENT

Cu toate că încă este în perioada de recuperare, Horia Moculescu pare că nu are probleme. Dimpotrivă, reușește să privească întreaga situație cu umor și să facă haz de necaz.

“Acum, dacă ar fi să dau un răspuns lipsit de imaginație, aș spune că mă simt post operat. Mă întreabă prietenii ce mai fac, cum mă simt. Iar răspunsul meu este: ‘Convalescez’. Cu toate că nu există acest cuvânt. Dar sunt în convalescență”, a mai declarat Horia Moculescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT