Life

Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care ai să o faci mereu. Are ingrediente ieftine, e delicioasă și gata în câteva minute

Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care trebuie neapărat să o încerci în Postul Paștelui. Este absolut delicioasă și sățioasă.
28.03.2024 | 09:56
Reteta de post Lidl Supa de legume pe care ai sa o faci mereu Are ingrediente ieftine e delicioasa si gata in cateva minute
Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care ai să o faci mereu. Are ingrediente ieftine, e delicioasă și gata în câteva minute. sursa foto: bucatarialidl
ADVERTISEMENT

Rețeta de post Lidl. Suntem în perioada Postului Paștelui, așa că gospodinele pregătesc mâncăruri delicioase, care să nu conțină lapte, ouă sau brânză. Cele mai căutate în această perioadă sunt supele de legume, mai ales că regăsim în comerț o varietate mare de legume proaspete. Așadar, astăzi vă propunem cea mai bună supă de legume de la Lidl. Iată de ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară!

Cum se face, de fapt, supa de legume Lidl

Supa de legume este o rețetă de post simplă și rapidă. Este un fel de mâncare tradițional românesc, pe care mulți dintre noi îl consumăm destul de des. Ne aflăm în Postul Paștelui, perioadă în care nu este bine să mâncăm produse de dulce. Pentru a avea un meniu cât mai diversificat pe toată perioada postului, Lidl vine în ajutor și recomandă supa de legume.

ADVERTISEMENT

Această rețetă se face rapid și puteți adăuga legumele preferate. De asemenea, puteți îmbogăți aroma supei adăugând condimente cum ar fi boiaua de ardei dulce sau cimbru. Se servește caldă, de preferință cu o felie de pâine proaspătă prăjită și un ardei iute. Dar haideți să trecem la treabă! Cum se prepară supa de legume?

Ce ingrediente să folosești pentru supa de legume

  • 4 cartofi albi
  • 2 morcovi
  • 3 bucăți de praz
  • 1 ceapă galbenă
  • ulei de măsline
  • sare fină
  • supă de legume sau apă
  • piper
  • nucșoară
  • pătrunjel
ADVERTISEMENT

Cum se prepară supa de legume după rețeta Lidl

Prima dată spală bine toate legumele, sub jet de apă rece. Curăță-le și taie-le cubulețe sau fâșii, după preferințe. Poți să le tai cât de mărunt dorești, dar în general sunt binevenite bucățile mai mici, pentru a se găti mai rapid. Separat, într-o tigaie se încinge uleiul și se adaugă prazul, ceapa și morcovii.

Se sotează timp de 10 minute, amestecând pentru a nu se lipi între ele. Ingredientele se mută apoi într-o oală,  și se adaugă apa și condimentele. Se dă în clocot și se lasă supa să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute, până când legumele devin moi.

ADVERTISEMENT

Dacă doriți o textură mai fină, puteți pune supa în blender și o faceți mai cremoasă. Puteți folosi și cub de supă de legume pentru a-i intensifica gustul. La final, supa se asezonează cu pătrunjel tocat și se servește caldă! Poftă bună!