Life

Rețeta de gogoși de post a lui Sorin Bontea. Este rapidă și are ingrediente simple

Gogoși de post, extrem de delicioase. Rețeta pe care o respectă chef Sorin Bontea. Este simplă, gustoasă și foarte rapidă.
27.03.2024 | 00:45
Reteta de gogosi de post a lui Sorin Bontea Este rapida si are ingrediente simple
Rețeta de gogoși de post a lui Sorin Bontea. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețetă de gogoși de post, ca a lui Sorin Bontea. Maestrul bucătar prepară aceste bucate într-un mod aparte, iar cei dragi vor fi surprinși în mod cert. Vor cere porție dublă și laudele vor fi pe măsura muncii depuse.

Cum prepară chef Sorin Bontea gogoși de post

Suntem în perioada postului Paștelui, care durează șapte săptămâni. Cei care doresc să-l respecte trebuie să evite bucatele pe bază de carne, ouă, lapte sau brânză, în favoarea preparatelor din legume sau doar din ingrediente pe bază de făină și ulei.

ADVERTISEMENT

Gogoșile pot fi consumate și într-o perioadă de post. Dacă în afara unui astfel de interval, gospodinele mai adaugă în ele lapte, ouă sau unt, de această dată se vor evita astfel de elemente culinare. Iată ce rețetă are chef Sorin Bontea.

Lista de ingrediente a lui Sorin Bontea pentru gogoși de post este compusă din: un kilogram de făină de grâu, 750 de mililitri de apă, 35 grame de drojdie proaspătă, 4 linguri de zahăr, o lingură sau două de sare și alte patru linguri de ulei de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

Toate ingredientele enumerate se pun într-un bol încăpător și se amestecă pentru a se forma aluatul. Chef Sorin Bontea recunoaște că s-a inspirat pentru această rețetă, iar cea care i-a fost model a fost mama unui amic.

”Gogoși de post. E rețeta pe care am găsit-o la mama unui prieten din Satu Mare și am încercat-o și eu (…) Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile!”, a spus chef Sorin Bontea, într-o postare pe facebook.

ADVERTISEMENT

Idei de topping pentru gogoșile de post

La final, pentru un plus de savoare, gogoșile se pot presăra cu zahăr din vanilie sau cu nucă de cocos. De asemenea, se mai pot servi cu dulceață de cireșe, din zmeură, din căpșuni, din afine, din gutui sau din vișine.

Totodată, pentru un plus de prospețime, nu uitați să acoperiți cu un prosop de bucătărie gogoșile, din momentul în care le scoateți din baia de ulei încins. Acesta se poate absorbi cu un șervețel sau gogoașa poate fi luată din tigaie cu o spatulă cu găuri, încât uleiul acumulat să se scurgă bine.

ADVERTISEMENT

Alte idei de topping pentru gogoșile de post sunt: cel din cacao, banane sau din stafide și merișoare uscate. În același timp, gogoșile de post merg foarte bine și cu nuci pisate, migdale pisate sau cu felii de banane, căpșuni sau portocale. Poftă bună!

ADVERTISEMENT