Life

Rețetă de pui la cuptor cu cartofi natur de la chef Cătălin Scărlătescu. Secretul unei mese pe cinste

Vă prezentăm o rețetă de pui la cuptor cu cartof natur de la Cătălin Scărlătescu, unul din preparatele culinare învățate de chef de la bunica lui.
14.06.2021 | 13:45
Reteta de pui la cuptor cu cartofi natur de la chef Catalin Scarlatescu Secretul unei mese pe cinste
Rețetă de pui la cuptor de la Cătălin Scărlătescu. Foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Această rețetă de pui la cuptor de la Cătălin Scărlătescu are o serie de trucuri pe care juratul de la Chefi la cuțite le-a dezvăluit într-un videoclip postat pe Youtube.

Bucătarul a gătit puiul crispy la cuptor ademenit cu puțin vin pentru ca gustul să fie unul de neuitat. Scărlătescu le-a arătat celor pasionați de bucătărie câteva trucuri bine de știut pentru ca rețeta să iasă ca la carte, așa cum se prepară în cele mai selecte restaurante.

ADVERTISEMENT

Vei avea nevoie de un pui întreg, înainte de toate. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli puiul înainte. Apoi, trebuie să îl scufunzi în apă fiartă timp de maximum un minut.

Rețetă de pui la cuptor de la Cătălin Scărlătescu

După minutul în care ai ținut puiul în apă clocotită, pregătește un vas separat cu apă cu bucăți de gheață. Scufundă puiul de trei ori în apa înghețată pentru ca acesta să aibă după aceea acea crustă delicioasă/

ADVERTISEMENT

Pregătește o tavă cu grătar peste care așază puiul imediat după ce l-ai scos din vasul cu gheață. Cuptorul trebuie dat la 90 de grade.

Scoate puiul din cuptor după aproximativ o oră. Puiul la cuptor merge foarte bine cu cartofi natur, o altă rețetă dezvăluită de chef Scărlătescu.

ADVERTISEMENT

Taie cartofii în cubulețe mai mari și fii generos cu sarea. Pune cartofii pe o altă tavă stropiți din abundență cu ulei de măsline și rozmarin.

Broccoli preparat cu unt și usturoi pentru un plus de savoare

După ce ai scos puiul din cuptor, pregătește-l de ”bronz”. Aspectul auriu poate fi dat foarte simplu folosind boia dulce și miere.

ADVERTISEMENT

„Țineți minte, combinația asta e ideală! Îl ungeți bine de tot, după care intră în cuptor la maximum de putere timp de 3-4 minute, dar nu mai mult”, este sfatul dat de Cătălin Scărlătescu.

Pentru rețetă mai aveți nevoie de unt, broccoli și usturoi prăjit. Se pun toate într-o tigaie. Mai întâi se prăjește usturoiul, iar când începe să se îngălbenească se adaugă broccoli.

Puteți presăra peste această combinație piper bine tocat. La final, așază într-o farfurie mare cartofii făcuți la cuptor, peste care pune puiul.

De jur împrejur, pentru ca farfuria să aibă un aspect deosebit, realizează ”gardul” din broccoli preparat anterior cu usturoi și unt topit. Poftă bună!

 

ADVERTISEMENT