Life

Rețeta de turte la tigaie a Elenei Matei. Se fac extrem de ușor, conțin un ingredient surpriză și sunt delicioase

Elena Matei a dezvăluit cum se fac turtele la tigaie. Rețeta conține un ingredient neașteptat.
26.06.2021 | 17:12
Reteta de turte la tigaie a Elenei Matei Se fac extrem de usor contin un ingredient surpriza si sunt delicioase
ADVERTISEMENT

Elena Matei a împărțit cu fanii ei o rețetă specială, de turte făcute la tigaie. Aceasta conține și un ingredient neașteptat, dar sunt delicioase. Un alt avantaj este că se fac foarte ușor.

Rețeta de turte la tigaie a Elenei Matei. Care e lista de ingrediente

Elena Matei a postat pe pagina sa de Instagram o rețetă de turte făcute la tigaie și îi îndeamnă pe fani să o încerce. Lista de ingrediente este mică, iar rezultatul este peste așteptări.

ADVERTISEMENT

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru această rețetă:

500gr făină
360ml apă călduță
10gr drojdie
1lg făină
1lg zahăr
1lg sare
oregano(opțional)
30-40ml ulei sau la ochi

Cum se face rețeta de turte a Elenei Matei

Rețeta de turte începe prin a pune maiaua într-un bol și o amestecăm cu drojdia, o lingură de făină, zahărul și puțină apă. După ce le-am amestecat, le lăsăm să dospească.

ADVERTISEMENT

După aceea, când maiaua este deja pregătită, amestecăm toate celelalte ingrediente pe care le-am menționat deja și le frământăm pentru 10 sau 15 minute, cel puțin.

De asemenea, trebuie să mai faceți un lucru foarte important care va asigura rezultatul spectaculos al acestei rețete. Astfel, Elena Marin ne îndeamnă ca după ce am frământat aluatul, să îl batem de 50 de ori.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se face pentru ca el să capete o textură frumoasă și să existe cât mai multe bule de aer care ies la suprafață. Când și acest pas este gata, trebuie să mai lăsăm aluatul la dospit pentru încă o oră.

Când acest timp s-a scurs, împărțim aluatul în două părți. Formăm prima turtă din acesta și o lăsăm să dospească 15 minute. În acest interval de timp, luăm o tigaie și o punem la foc mic cu capacul pe ea.

ADVERTISEMENT

Care este secretul turtelor făcute de Elena Matei de la Chefi la cuțite

Când cele 15 minute  au trecut punem turta la prăjit la foc mediu. De asemenea, în acest moment trebuie să știm că trebuie să menținem capacul pus.

Turta se va găti în circa 15 minute iar apoi ea trebuie întoarsă și mai este nevoie de încă circa șapte sau chiar opt minute.

Sfatul Elenei Matei de la Chefi la cuțite este să pregătim cea de-a doua turtă în timpul în care prima se prăjește, având în vedere că ea trebuie lăsată la dospit încă 15 minute.

Un alt lucru crucial pe care trebuie să-l facem, dacă vrem ca turtele noastre să iasă delicioase, este că trebuie să le punem să stea în picioare, după ce le-am scos din tigaie, pentru că se vor aburi și se vor înmuia la exterior și nu este ceea ce ne dorim, pentru că vrem să fie moi la interior și crocante la exterior.

ADVERTISEMENT