Life

Rețetă delicioasă de pește pentru Florii. Macrou copt în sos de soia

O rețetă ideală pentru sărbătoarea Floriilor, cu dezlegare la pește. Macrou copt în sos de soia. Se prepară simplu și rapid.
07.04.2023 | 16:31
Reteta delicioasa de peste pentru Florii Macrou copt in sos de soia
O rețetă de pește pentru Florii, ideală pentru cină. Sursa foto: youtube ”Gătim cu mama”
ADVERTISEMENT

Duminică, 9 aprilie 2023, se sărbătoresc Floriile, când are loc ”dezlegarea la pește” din postul Paștelui. Drept urmare, multe gospodine se gândesc deja la rețete pe bază de pește, prin care să-i surprindă pe cei dragi. Iată cum pot prepara macrou copt în sos de soia.

Rețetă gustoasă de pește pentru Florii. Cum să prepari macrou copt în sos de soia

Rețeta de macrou copt în sos de soia pentru Florii nu este una istovitoare sau care să presupună cheltuieli mari. Ingredientele sunt accesibile ca preț și se pot cumpăra din orice magazin. Așadar, nu aveți nevoie de un timp îndelungat pentru a face rost de ele.

ADVERTISEMENT

Două bucăți de pește macrou, două bucăți de ceapă galbenă, 20 de grame de ulei, 150 mililitri sos de soia, o bucată de lămâie, sare și piper după gust sunt ingrediente necesare pentru rețeta de macrou copt în sos de soia. Maeștrii în arta culinară au și o recomandare.

Pentru ca totul să iasă ca la carte, cel mai bun ar fi un macrou proaspăt, pentru o textură suculentă. În schimb, un pește congelat trebuie pus din congelator în frigider și lăsat aici peste noapte. Chiar dacă se va dezgheța, nu va fi totuși în mod brusc.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Primul pas este să spălați peștele și apoi să-l curățați. Pare complicat al doilea aspect, însă nici pe departe. Tăiați capul, cozile și aripioarele, după care introduceți cuțitul în găurica de pe ”abdomenul” peștelui. Se va desface în două, iar din el se vor scoate mațele și acea ”pieliță” neagră sau maronie.

După ce peștele a fost spălat și curățat, se șterge cu un prosop de bucătărie și se lasă la uscat. După ce a rămas fără apă în el, se poate stropi cu lămâie și se presară sarea și piperul, în funcție de preferințele voastre. Nu ar strica nici un amestec de condimente pentru pește.

ADVERTISEMENT

Următorul pas prevede ca să curățați și tăiați ceapa în jumătăți de rondele. Apoi, ungeți cu ulei fundul și părțile laterale ale tigăii de copt și puteți  pune ceapa. Fă un strat frumos, iar deasupra se așază peștele. Ia sosul de soia și toarnă-l peste macrou.

După ce peste macrou ați turnat sosul de soia se așază câteva felii de ceapă și lămâie. Totul se bagă la cuptor, care ar trebui să fie preîncălzit. Temperatura pentru rețeta de față ar trebui să fie de 180 de grade, pentru un interval de 20-30 de minute.

ADVERTISEMENT

Peștele se poate servi cu sos de usturoi. Acesta nu este deloc greu de făcut. Se pisează usturoiul cu o ustensilă specială, într-un vas care să nu crape, iar după ce a devenit precum o pastă, se poate pune și o linguriță de ulei de măsline, puțină sare și smântână. Cei dragi vor fi plăcut surprinși. Poftă bună!

ADVERTISEMENT