Sorin Bontea a prezentat rețeta sa specială pentru pizza de casă. Iar pentru că mulți sunt înnebuniți după un blat pufos, iată că fostul jurat de la Chefi la Cuțite ne spune și cum îl putem avea.
Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România. Acesta are numeroase rețete culinare speciale pe acre le-a tot făcut publice de-a lungul timpului, iar una dintre ele este chiar cea pentru pizza de casă.
Există o mulțime de moduri în care poți să prepari pizza. De asemena, toppingurile pot fi variate, în funcție de preferințe. Totuși, pizza de casă nu se compară cu nimic altceva, în special când e făcută ca la carte.
Rețeta lui Sorin Bontea pentru pizza de casă promite și un blat pufos, dar și delicios. Secretul, evident că stă în ingrediente. Iar conform bucătarului, vom avea nevoie de următoarele:
Pentru blat
Pentru sosul de roșii:
În ceea ce privește modul de preparare pentru rețeta de pizza de casă a lui Sorin Bontea, pașii sunt unii cât se poate de simpli și pot fi urmați de oricine. Blatul trebuie să fie lăsat să crească în jur de 3 ore.
De asemenea, pentru a ne bucura de un blat pufos, este important ca la interval de 40 de minute să îl mai împăturim puțin. Uleiul de măsline are și el rolul său important, mai adaugă bucătarul.
El a mai dezvăluit că deși e nevoie de ceva mai multă răbdare, la final, întreg efortul merită. Pizza de casă iese delicioasă, iar această rețetă merită încercată de oricine, chiar și o singură dată.
„Se fierb împreună la foc mic circa 10 min. Amestesc totul și las să crească vreo 2-3h. În tot timpul ăsta, la interval de 40 minute, îl mai “împăturesc” un pic, să devină mai pufos.
În tavă pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot!”, a scris Sorin Bontea pe rețelele de socializare.