Life

Rețeta lui Sorin Bontea pentru pizza de casă. Secretul din spatele unui blat pufos și delicios

Sorin Bontea are o rețetă specială pentru pizza de casă. Totodată, bucătarul dezvăluie și secretul din spatele unui blat pufos și delicios.
24.10.2023 | 12:53
Reteta lui Sorin Bontea pentru pizza de casa Secretul din spatele unui blat pufos si delicios
Rețeta lui Sorin Bontea pentru pizza de casă. Sursă foto: Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorin Bontea a prezentat rețeta sa specială pentru pizza de casă. Iar pentru că mulți sunt înnebuniți după un blat pufos, iată că fostul jurat de la Chefi la Cuțite ne spune și cum îl putem avea.

Rețeta lui Sorin Bontea pentru pizza de casă

Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România. Acesta are numeroase rețete culinare speciale pe acre le-a tot făcut publice de-a lungul timpului, iar una dintre ele este chiar cea pentru pizza de casă.

ADVERTISEMENT

Există o mulțime de moduri în care poți să prepari pizza. De asemena, toppingurile pot fi variate, în funcție de preferințe. Totuși, pizza de casă nu se compară cu nimic altceva, în special când e făcută ca la carte.

Rețeta lui Sorin Bontea pentru pizza de casă promite și un blat pufos, dar și delicios. Secretul, evident că stă în ingrediente. Iar conform bucătarului, vom avea nevoie de următoarele:

ADVERTISEMENT

Pentru blat

  • făină 650 – 1kg
  • apa călduță – 800ml
  • drojdie uscată – 14g
  • ulei de măsline – 50ml
  • sare – 30g
  • zahăr- 20g

Pentru sosul de roșii:

  • Passata de roșii 1kg
  • Ulei măsline 100ml
  • Zahăr 40-50 g
  • Sare 20-30 g
  • Piper 3- 4 g
  • Busuioc proaspăt 3g
ADVERTISEMENT

Secretul pentru un blat pufos și delicios

În ceea ce privește modul de preparare pentru rețeta de pizza de casă a lui Sorin Bontea, pașii sunt unii cât se poate de simpli și pot fi urmați de oricine. Blatul trebuie să fie lăsat să crească în jur de 3 ore.

De asemenea, pentru a ne bucura de un blat pufos, este important ca la interval de 40 de minute să îl mai împăturim puțin. Uleiul de măsline are și el rolul său important, mai adaugă bucătarul.

ADVERTISEMENT

El a mai dezvăluit că deși e nevoie de ceva mai multă răbdare, la final, întreg efortul merită. Pizza de casă iese delicioasă, iar această rețetă merită încercată de oricine, chiar și o singură dată.

„Se fierb împreună la foc mic circa 10 min. Amestesc totul și las să crească vreo 2-3h. În tot timpul ăsta, la interval de 40 minute, îl mai “împăturesc” un pic, să devină mai pufos.

În tavă pun un pic mai mult ulei de măsline, pentru că îmi place să fie un pic mai crocant. Aluatul va fi destul de moale, vă trebuie un pic de răbdare să îl întindeți, dar iese ceva bun de tot!”, a scris Sorin Bontea pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
Tags: