Care este rețeta perfectă de pască fără aluat pentru ziua de Paște. Acesta este ingredientul secret pe care îl folosește Iuliana Tudor.
Cum se face rețeta de pască fără aluat. Este un preparat de bază pentru masa de sărbători, după cum îi spune și numele. Iuliana Tudor are și un ingredient secret pentru ca aceasta să iasă perfectă de fiecare dată.
Mai întâi, lista de ingrediente de care avem nevoie este formată din: un kilogram de brânză dulce de vaci, 250 ml de smântână, 250 grame de zahăr.
Ne mai trebuie șase ouă, șase linguri de griș și 2 plicuri de budincă de vanilie, un plic de praf de copt, 150 grame de stafide și coaja de la o lămâie.
Începem rețeta tradițională de Paște prin a amesteca brânza cu zahărul, praful de budincă, praful de copt, smântâna, grișul, stafidele, gălbenușurile. Punem și zahărul vanilat și coaja de lămâie.
Ingredientul secret în acest caz amestecarea prafului de copt cu puțină zeamă de lămâie înainte de a fi adăugat în compoziție.
Albușurile separate de gălbenuș trebuie bătute spumă și puse și ele peste amestecul de mai sus. Pasca fără aluat trebuie să aibă consistența unei smântâni groase.
Când toate ingredientele sunt bine omogenizate, pregătim o tavă. O tapetăm cu hârtie de copt și punem întreaga compoziție acolo. Aceasta trebuie lăsată să se gătească timp de o oră.
Pasca este un simbol foarte vechi al Paștelui, ea fiind pâinea nedospită cu care se mânca înainte carnea de miel. Lucrurile au evoluat și pasca a devenit un desert reprezentativ pentru sărbătorile pascale.
Se spune că pasca trebuie consumată în prima zi de Paști pentru a ne feri de boli și necazuri. Ea trebuie dusă înainte la biserică pentru a fi sfințită.