Life

Rețetă prăjitură de duminică, cu frișcă și cacao. Este delicioasă și ușor de preparat

Rețetă prăjitură de duminică, cu frișcă și cacao. Este delicioasă și se prepară ușor, perfectă pentru tine și cei dragi.
12.09.2021 | 18:43
Reteta prajitura de duminica cu frisca si cacao Este delicioasa si usor de preparat
Rețetă prăjitură de duminică, cu frișcă și cacao. Este delicioasă și ușor de preparat. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de prăjitură de duminică, cu frișcă și cacao, este delicioasă și ușor de preparat. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar rezultatul va fi unul spectaculos.

Această prăjitură este perfectă dacă ai poftă de ceva dulce și nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. Află care sunt ingredientele necesare pentru acest desert și pașii de urmat pentru preparare.

ADVERTISEMENT

Rețetă prăjitură de duminică, cu frișcă și cacao. Este delicioasă și ușor de preparat

Rețeta de prăjitură de duminică este perfectă pentru tine și cei dragi, mai ales dacă nu vrei să depui prea mult efort. Este foarte simplu de preparat și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Frișca lichidă este ingredientul de bază, iar combinația cu blatul pufos de cacao va fi pe placul tuturor. Iată care este lista de ingrediente pentru acest desert de weekend, potrivit bucătăraș.ro.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru blat

  • 3 ouă
  • 80 g de ciocolata neagră
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină

Ingrediente pentru cremă

  • 4 ouă
  • 2 linguri de zahăr
  • 10 g de gelatină
  • 570 ml frișcă lichidă
  • 400 g lapte condensat
  • 200 g gem de caise

Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură de duminică. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 30/20 cm. Albușurile de ou se mixează bine, cu un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Gălbenușurile și zahărul se pun într-un bol de inox și se amestecă bine. Acestea se pun apoi pe baie de aburi și se amestecă continuu până încep să se îngroașe.

Se adaugă ciocolata, ruptă în bucățele, amestecând până se topește. Amestecul se ia de pe foc, se adaugă făină și se omogenizează. Se încorporează apoi albușurile bătute spumă tare, cu mișcări lente de jos în sus.

ADVERTISEMENT

Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptorul preîncălzit. Aluatul este gata după ce se înțeapă cu o scobitoare, care trebuie să rămână curată după ce străbate aluatul.

Se scoate tava de la cuptor, apoi se scoate blatul. Tava se răcește cu apă și se îmbracă cu folie alimentară. Blatul se așază cald, se înțeapă din loc în loc, apoi se întinde gemul de caise.

Prepararea cremei pentru desertul de duminică

În continuare, se prepară crema pentru această prăjitură. Se pun ouăle și cele două linguri de zahăr într-un bol de inox, se amestecă și se așază pe o baie cu aburi. Se amestecă continuu până se îngroașă.

Se hidratează gelatina cu apă rece. Bolul se ia de pe foc, se adaugă gelatina și se omogenizează.

Se mixează bine frișca lichidă, se adaugă laptele condensat, apoi se omogenizează. La final se adaugă ouăle și gelatina. Totul se amestecă bine, iar compoziția se toarnă peste blat.

Se cerne cacao deasupra, iar tava cu prăjitura se lasă la frigider până a doua zi, atunci când se porționează și este gata de servire. Poftă bună!

ADVERTISEMENT