Vrei să faci rețeta pentru nuga acasă? Nu e deloc dificilă de preparat, iar la final te bucuri de un desert delicios. Ai nevoie de câteva ingrediente simple și cu siguranță vei mai repeta experiența. Gustul te va surprinde.
Dacă vrei să faci rețeta de nuga acasă nu ai nevoie de mare experiență. Dincolo de modul de preparare, poți face o rețetă pe gustul tău, fie cu migdale, alune, ori fistic sau nucă.
Recomandat este însă ca toate acestea să fie prăjite. Poți să le prăjești acasă, sau să le achiziționezi din comerț deja prăjite. În acest mod, gustul de nuga de casă va fi mult mai aromat. De asemenea, desertul va fi și mai crocant.
Ingredientele necesare pentru rețeta de nuga le găsești în lista de mai jos. Nu uita că poți să pui în interior ceea ce îți dorești. De asemenea, napolitana este opțională:
În ceea ce privește modul de preparare, la fel ca la orice altă rețetă de dulce, separă prima oară gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat alături de miere și de zahăr timp de 15 minute, până când zahărul se dizolvă.
Se continuă amestecarea, iar apoi se adaugă și zahărul vanilat, zeama de lămâie, dar și esența de vanilie. Vei obține o spumă lucioasă în final pe care o lași să se odihnească puțin. Pune apoi o oală cu apă la încălzit și pregătește-te să ”gătești spuma”.
Deasupra oalei cu apă care fierbe se pune recipientul cu spuma obținută și se amestecă continuu. Va dura însă câteva minute până când totul va fi gata. Mai exact, 30 de minute cel puțin trebuie să faci acest lucru.
Spuma va deveni în final lipicioasă și densă, iar atunci adaugi și alunele, nucile sau fisticul, după cum dorești. Rețeta de nuga e aproape gata. Compoziția obținută se va pune între două foi de napolitană. Dacă nu vrei napolitană, poți pune compoziția simplă într-o tavă pe hârtia de copt.
Pune apoi nuga la frigider timp de 12 ore. De abia după ce s-a răcit, rețeta de nuga este completă. O poți tăia în funcție de preferințe și o poți savura. Recomandat ar fi să o faci seara, astfel încât a doua zi să te bucuri de ea.