Life

Rețeta zilei: Înghețată de casă cu ciocolată și căpșune

16.07.2020 | 13:21
Reteta zilei Inghetata de casa cu ciocolata si capsune
ADVERTISEMENT

Rețeta pe care Fanatik o recomandă astăzi este perfectă pentru sezonul cald: înghețată de casă cu ciocolată și căpșune. Se prepară imediat și este extrem de gustoasă.

Pentru a putea prepara o înghețată de casă bună, ai nevoie, în primul rând de aparatura necesară. De preferat ar fi o mașină de făcut înghețată, dar nu e musai.

ADVERTISEMENT

După modelul bunicilor noastre care preparau o înghețată de casă delicioasă, fără nicio mașină, și noi putem obține rezultatul dorit, dacă ținem cont de câteva lucruri.

Înghețată de casă cu ciocolată și căpșune. Cea mai simplă rețetă

Ingrediente:

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • o conservă de lapte condensat
  • 65 gr pudră de cacao
  • o linguriță de extract de vanilie
  • 1/5 kg căpșune
  • 1 ciocolată
ADVERTISEMENT

Cum se prepară înghețata de casă

Se amestecă laptele condensat cu pudra de cacao și vanilia într-un bol de dimensiune medie. Într-un alt bol, se bate smântâna pentru frișcă până începe să devină spumoasă, cu ajutorul unui mixr, de preferat.

Se încorporează amestecul cu lapte condensat în frișca obținută. Toarnă compoziția într-un vas pentru înghețată, adaugă bucăți de ciocolată și căpșune deasupra și bagă-l la congelator pentru cel puțin șase ore.

ADVERTISEMENT

Se poate combina cu nuci, dar și cu altă aromă, de exemplu, fistic sau vanilie.

Înghețată în 5 minute

Când ai poftă de înghețată și nu mai ai răbdare să se înghețe până dimineață, poți prepara chiar tu în doar 5 minute. Ai nevoie de:

  • 110 ml  lapte integral
  • 100 ml smântână
  • 50 gr zahăr
  • o jumătate de linguriță de extract de vanilie
  • sare grunjoasă
  • gheață
  • două pungi cu sistem de închidere zip, una mai mică și una mai mare
ADVERTISEMENT

 

Amestecă toate ingredientele reci într-un bol și amestecul pune-l într-o pungă mică cu închidere ermetică. Într-o pungă mai mare adaugă câteva cuburi de gheață, apoi punga mai mică, și acoperă restul spațiului cu gheață și sare cât mai grunjoasă.

Învelește punga într-un prosop și las-o 5-10 minute să se întărească. La final, amestecul ar trebui să se fi transformat în înghețată.

ADVERTISEMENT