Rețeta pe care Fanatik o recomandă astăzi este perfectă pentru sezonul cald: înghețată de casă cu ciocolată și căpșune. Se prepară imediat și este extrem de gustoasă.
Pentru a putea prepara o înghețată de casă bună, ai nevoie, în primul rând de aparatura necesară. De preferat ar fi o mașină de făcut înghețată, dar nu e musai.
După modelul bunicilor noastre care preparau o înghețată de casă delicioasă, fără nicio mașină, și noi putem obține rezultatul dorit, dacă ținem cont de câteva lucruri.
Ingrediente:
Cum se prepară înghețata de casă
Se amestecă laptele condensat cu pudra de cacao și vanilia într-un bol de dimensiune medie. Într-un alt bol, se bate smântâna pentru frișcă până începe să devină spumoasă, cu ajutorul unui mixr, de preferat.
Se încorporează amestecul cu lapte condensat în frișca obținută. Toarnă compoziția într-un vas pentru înghețată, adaugă bucăți de ciocolată și căpșune deasupra și bagă-l la congelator pentru cel puțin șase ore.
Se poate combina cu nuci, dar și cu altă aromă, de exemplu, fistic sau vanilie.
Când ai poftă de înghețată și nu mai ai răbdare să se înghețe până dimineață, poți prepara chiar tu în doar 5 minute. Ai nevoie de:
Amestecă toate ingredientele reci într-un bol și amestecul pune-l într-o pungă mică cu închidere ermetică. Într-o pungă mai mare adaugă câteva cuburi de gheață, apoi punga mai mică, și acoperă restul spațiului cu gheață și sare cât mai grunjoasă.
Învelește punga într-un prosop și las-o 5-10 minute să se întărească. La final, amestecul ar trebui să se fi transformat în înghețată.