Sport

Reținerea lui Novak Djokovic a pornit un adevărat război în mediul online! Mesaje furibunde pro și contra „Nole”, postate pe rețelele sociale

Au trecut mai bine de șase ore de când Novak Djokovic a aterizat la Melbourne (Australia), iar autoritățile continuă să-l țină „captiv” pe faimosul tenismen. Acest lucru a provocat un adevărat război în mediul online.
05.01.2022 | 22:41
Retinerea lui Novak Djokovic a pornit un adevarat razboi in mediul online Mesaje furibunde pro si contra Nole postate pe retelele sociale
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a ajuns în jurul orei 1:00, ora Australiei, la Melbourne. Însă, faimosul tenismen a fost reținut, din cauza unei „scutiri” medicale pe care a primit-o pentru a juca la Australian Open 2022, având în vedere că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Scutirea respectivă i-a fost acordată de autoritățile statului Victoria, împreună cu organizatorii Australian Open.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care „Nole” a fost reținut pe aeroport este reprezentat de faptul că unul dintre membrii echipei sale a aplicat pentru un tip de viză greșit.

Reținerea lui Novak Djokovic a pornit un adevărat război în mediul online

Reținerea lui Novak Djokovic a pornit un război, în mediul online, între australieni și sârbi, dar și între personalități din lumea sportului sau a politicii. Australienii consideră sfidător faptul că „Nole” a primit o „scutire” pentru a juca la Australian Open. În timp ce sârbii, care sunt și o mare comunitate în Australia, îl susțin pe faimosul tenismen și cer eliberarea acestuia.

ADVERTISEMENT

„Este o rușine. Cu toții am făcut ceea ce trebuie și ne-am vaccinat și acum vine cineva din cealaltă parte a lumii și nu trebuie să se țină de asta. Cred că este o rușine absolută”, a spus o femeie, pentru televiziunea Bloomberg.

Kevin Bartlett, un fost mare jucător de rugby australian, a avut o reacție virulentă, pe Twitter, susținând că Guvernul din Australia i-a făcut „proști” pe australieni prin decizia de a-i permite lui Novak Djokovic să zboare la Melbourne, deși nu este vaccinat împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Cred că cel mai bine este să spună deschis de ce a primit «scutirea», pentru că asta îl va ajuta cel mai mult”, a comentat fostul antrenor al lui Djokovic, Boris Becker.

„Nu cred că aceasta este cea mai corectă soluție. Alți jucători nu au putut veni pentru că nu au fost vaccinați. Nu știu de ce a primit o «scutire»”, este părerea lui Pablo Carreno, locul 20 în clasamentul ATP.

ADVERTISEMENT

„Știu cât de greu a fost pentru australieni, mai ales în Victoria, în ultimele 18 luni. Înțeleg de ce sunt frustrați de această decizie”, a spus Ashleigh Barty, locul 1 în clasamentul WTA.

Un consilier al lui Donal Trump îl susține pe Novak Djokovic

Richard Grenell, unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Donald Trump, fostul președinte al SUA, a postat un mesaj de susținere, pe Twitter, pentru Novak Djokovic.

„Aclam pentru victoria acestui războinic”, a scris Richard Grenell, pe Twitter.

Totodată, tenismenul Tennys Sandgren este de partea lui „Nole” și susține că Australia nu merită să fie gazda unui turneu de Grand Slam.

„Pentru a fi clar, două organisme medicale separate i-au aprobat «scutirea», iar politicienii îl opresc. Australia nu merită să găzduiască turneul de Grand Slam”, este opinia lui Tennys Sandgren.

ADVERTISEMENT