ADVERTISEMENT
Sport

Retur de forță în Liga Florilor! 15 etape disputate în 39 de zile

Autor: Marian Popovici | 16.04.2021 | 13:44
Retur de forță în Liga Florilor! 15 etape disputate în 39 de zile
Retur de forță în Liga Florilor! 15 etape disputate în 39 de zile. Sursa: sportpictures.eu

Liga națională de handbal feminin a ajuns la jumătatea drumului abia în luna aprilie. Din cauza pandemiei și a sistemului de joc în mini-turnee, până acum s-au desfășurat 15 etape. FRH a decis ca ultimele 15 etape să se desfășoare în doar 39 de zile. 

ADVERTISEMENT

Retur de forță în Liga Florilor! 15 etape disputate în 39 de zile

Se va juca la foc automat în handbalul feminin românesc. FRH a decis ca în 39 de zile să se dispute ultimele 15 etape ale campionatului. O jumătate de sezon, comprimat într-o lună și o săptămână.

Va fi un adevărat tur de forță care va începe cu 3 etape de disputat la Bistrița (16-19) între 26 aprilie și 1 mai. Echipele vor juca o dată la două zile. Apoi, urmează un mini-turneu de două etape la Cluj Napoca și Turca între 5 și 7 mai.

ADVERTISEMENT

Sezonul se închie în Sala Polivalentă din Bucuurești pe 3 iunie

Pentru etapele 22-24 caravana Ligii Naționale de handbal feminin se mută la Râmnicu Vâlcea între 13 și 16 mai. Urmează, o săptămână mai târziu alte trei etape de disputat la Sfântu Gheorghe între 20 și 23 mai.

Ultimele trei etape ale sezonului se vor desfășura la București în Sala Polivalentă, între 31 mai și 3 iunie. Apoi, între 7 și 9 iunie vor avea loc barajele de promovare în Liga Florilor, însă în acest caz locația nu a fost stabilită.

ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare rămâne singura echipă românească în Europa. Calificată în Final Four-ul din EHF European League

Acesta este planul FRH de a duce la bun sfârșit sezonul din Liga Națională. La masculin, situația se prezintă mai bine în condițiile în care s-au putut desfășura până în acest moment 23 de etape, cu 8 mai multe decât la feminin.

După eliminarea lui CSM București din Liga Campionilor, singura echipă românească din cupele europene rămâne Minaur Baia Mare. Echipa va juca în European League Final Four, găzduit chiar la Baia Mare și speră să câștige trofeul.

ADVERTISEMENT

Teste rapide pentru echipe!

O veste bună pentru cluburile din Liga Națională este din punctul de vedere al testărilor. Din informațiile FANATIK, echipele vor putea folosi testele rapide și nu mai e nevoie de testele PCR. Astfel, cluburile vor economisi bani importanți, în condițiile în care un test PCR costă cât 10 teste rapide (300 de lei față de 30 de lei).

La jumătatea întrecerii, CSM București conduce clasamentul din Liga Națională cu 40 de puncte, fiind urmată de Minaur Baia Mare, echipă care are trei puncte mai puțin. SCM Râmnicu Vâlcea este pe locul 3 cu 36 de puncte.

ADVERTISEMENT
  • 40 de puncte a adunat CSM București în tur
  • 39 de zile este intervalul în care se vor disputa cele 15 etape
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1