ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Revenire spectaculoasă la FCSB: Dragoș Nedelcu, titular în meciul cu Dinamo după o pauză de 8 luni!

Autor: Ionut Neamţu | 10.02.2021 | 19:51
Revenire spectaculoasă la FCSB: Dragoș Nedelcu, titular în meciul cu Dinamo după o pauză de 8 luni!
Revenire spectaculoasă la FCSB: Dragoș Nedelcu, titular în meciul cu Dinamo după o pauză de 8 luni!. FOTO: Flaviu Buboi/ Sport Pictures

Surpriză imensă în echipa de start a FCSB-ului în meciul contra lui Dinamo din optimile de finală ale Cupei României: Dragoș Nedelcu revine pe gazon după o pauză de 8 luni cauzată de o gravă accidentare.

ADVERTISEMENT

Nedelcu a evoluat pentru ultima dată pentru FCSB în deplasarea de la Cluj din play-off-ul sezonului trecut. Era la jumătatea lui iunie 2020, primul meci din Liga 1 de după pauza provocată de pandemia de coronavirus.

Atunci, în prelungirile partidei cu CFR, pierdută de FCSB cu scorul de 0-1, Dragos Nedelcu s-a accidentat după un duel cu Susic, iar verdictul medicilor a fost unul crunt: ruptură de ligamente și minimum 6 luni de pauză.

ADVERTISEMENT

Dragoș Nedelcu revine ca titular la FCSB după o pauză de 8 luni. E căpitan în derby-ul cu Dinamo

După accidentarea suferită la Cluj pe 14 iunie 2020, Dragoș Nedelcu a fost supus unei intervenții chirurgicale în Italia, la clinica renumitului medic Pier Paolo Mariani.

Perioada de recuperare era estimată la 6 luni, iar pentru că lucrurile au decurs bine, fără complicații, jucătorul FCSB-ului s-a întors la antrenamente la finalul lunii decembrie a anului trecut. În plus, Nedelcu a participat și la stagiul de pregătire din Turcia, de dinaintea reluării Ligii 1, astfel că el a devenit disponibil pentru Toni Petrea. Antrenorul urma să se decidă doar asupra momentului când îl va arunca din nou în luptă.

ADVERTISEMENT

Deși din puct de vedere medical era apt încă de la începutul acestui an, Dragoș Nedelcu nu a fost luat în calcul pentru primele meciuri din 2021, poate și din cauza terenurilor grele, staff-ul tehnic și medical nederind să riște inutil o nouă accidentare. Astfel că Nedelcu nu a prins lotul în primele 4 partide ale returului, cu Astra, Viitorul, FC Voluntari și FC Argeș.

A făcut-o abia abia în etapa a 20-a, contra Politehnicii Iași, când a fost trecut pe foaia oficială de joc, fără a fi introdus însă pe teren, lucru care s-a întâmplat și în următoarele două partide, cu Dinamo (în campionat) și cu Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

Și acum, surpriza! Toni Petrea a decis să folosească rezervele în partida cu Dinamo din Cupa României, așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate încă din dimineața meciului, iar Dragoș Nedelcu a prins direct un loc de titular! La 8 luni distanță de când a suferit groaznica accidentare…

Ba, mai mult, fiind și unul dintre cei mai experimentați jucători din cei trimiși pe teren din primul minut, a fost numit chiar căpitanul echipei. Asta da revenire…

ADVERTISEMENT
  • 241 de zile au trecut de la ultimul meci oficial în care a evoluat Dragoș Nedelcu. Se întâmpla pe 14 iunie 2020, la Cluj, în partida puerdută contra CFR-ului cu scorul de 0-1
  • 70 de meciuri a disputat Dragoș Nedelcu în tricoul lui FCSB, în toate competițiile, de la transferul din august 2017

  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – FCSB: 3,90 este cota pentru „X pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!