Sport

Danemarca – România 39-23 în etapa 3 din grupele turneului final al CM de handbal feminin. Naționala lui Pera a revenit cu picioarele pe pământ

Danermarca a spulberat-o pe România la CM de handbal feminin, scor 39-23. „Tricolorele” merg însă în grupele principale și au ca obiectiv calificarea în sferturi.
05.12.2023 | 22:56
Danemarca  Romania 3923 in etapa 3 din grupele turneului final al CM de handbal feminin Nationala lui Pera a revenit cu picioarele pe pamant
Danemarca - România 39-23 în etapa 3 din grupele turneului final al CM de handbal feminin. Naționala lui Pera, readusă cu picioarele pe pământ. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
05-12-2023
19:31

Danemarca - România 39-23

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL  – România nu a reușit nicio minune și a pierdut cu 23-39 meciul cu Danemarca. Astfel, „tricolorele” au terminat pe locul 2 Grupa E și vor merge în cu 2 puncte în grupele principale ale CM de handbal feminin.

Min. 59 – 39-23 – Dezastrul continuă pentru naționala lui Pera, care n-a mai contat deloc în actul secund.

Min. 51 – 34-19 – România nu a putut să profite nici măcar de superioritatea numerică avută în repriza a doua.

Min. 44 – 29-16 – Florentin Pera pare să fi renunțat să mai spere la ceva din acest meci și a început să ruleze tot lotul în perspectiva grupelor principale.

Min. 36 – 24-12 – 12 goluri în favoarea nordicelor! Este cea mai mare diferență de până acum în acest meci.

Min. 32 – 22-10 – România începe prost și actul secund. Gogîrlă ratează o ocazie mare de gol și nordicele ne înscriu rapid.

Min. 30 – 21-10 – România a picat în prima repriză după cele patru eliminări de 2 minute și a încheiat în genunchi prima repriză.

Min. 29 – 19-10 – Danezele se desprind la nouă goluri diferență! Fetele lui Pera au ratat foarte mult în prima repriză, în timp ce nordicele au marcat aproape din toate pozițiile.

Min. 23 – 12-9 – Clipe grele pentru „tricolore”, care au pierdut din turație după acea dublă inferioritate numerică.

Min. 20 – 11-8 – Gafă și din partea Cristinei Laszlo, care face 7 metri și e eliminată și ea 2 minute.

Min. 19 – 10-8 – Greșală făcută de Bucur, care faultează și e eliminată timp de 2 minute.

Min. 12 – 7-7 – Crina Pintea înscrie spectaculos și România egalează pentru prima dată în această repriză.

Min. 10 – 6-5 – Pop scoate o aruncare de la 7 metri și eliminarea lui Hansen! Buceschi transformă cu sânge rece.

Min. 8 – 5-4 – Seraficieanu e dezlănțuită și marchează deja trei goluri pentru „tricolore”.

Min. 5 – 4-1 – Danezele se desprind la trei goluri, iar Florentin Pera e nevoit să ceară primul time-out al partidei.

Min. 3 – 2-1 – România a deschis scorul prin Buceschi, dar gazdele turneului final întorc rapid.

Min. 1 – 0-0 – A început meciul!

Meciul  Danemarca – România are loc marți, 5 decembrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 3-a din grupa E a turneul final al CM de handbal feminin, competiția organizată în premieră în această perioadă simultan în trei țări, Danemarca, Suedia și Norvegia. Este practic finala pentru locul 1 în această grupă, în care danezele sunt mari favorite, dar după primele două jocuri ele și tricolorele au punctaj maxim, patru puncte.

Unde se joacă meciul Danemarca – România

Confruntarea  Danemarca – România se desfășoară marți, 5 decemebrie, de la ora 21:30 în de acum cunoscuta arenă pentru toate cele patru echipe din grupa E, Jyske Bank Boxen din localitatea Herning, un loc deja familiar jucătoarelor care provin de la Rapid, echipa locală Ikast fiind colegă de grupă în Liga Campionilor și făcând instrucție cu giuleștencele.

ADVERTISEMENT

O să fie o sală aproape plină, are 12.500 de locuri iar pentru fanii României vestea bună este că de la meciul cu Serbia au primit acceptul organizatorilor de a intra în sală cu tobe, după ce au primit restricție la primul meci, împotriva Chile. Oricum, galeria noastră va fi în vădită inferioritate numerică față de cea a gazdelor.

Cine transmite la TV partida Danemarca – România  din grupa E la turneul final al CM de handbal feminin

Partida Danemarca – România se joacă marți, 5 decembrie, de la ora 21:30, în arena Jyske Bank Boxen din Herning, în etapa a 3-a a grupei E la turneul final al CM de handbal feminin și va fi televizată pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este un meci extrem de important pentru ambele echipe, deoarece învingătoarea va intra în următoarea fază pe grupe cu punctaj maxim, două victorii, în următoarea fază echipele din grupa E făcând o grupă comună cu cele trei calificate din grupa F (Germania, Polonia și Japonia). România și Danemarca au învins dintre cele trei calificate în grupa lor Serbia, danezele cu destule emoții, tricolorele fără drept de apel.

Ce absențe sunt în întâlnirea Danemarca – România

Se știe de acum că singura, dar uriașa absență din lotul României este cea a veteranei Cristina Neagu, cea care este considerată de foarte mulți specialiști, nu doar de la la noi, drept cea mai valoroasă jucătoare din lume în ultimul deceniu, care se află la turneul final, dar cu șanse extrem de mici de a juca măcar în sferturi.

ADVERTISEMENT

Însă, deși nimeni nu contestă valoarea indiscutabilă a Cristinei și aportul ei indiscutabil peste tot unde a jucat, la club sau la echipa națională, nu puțini sunt cei care susțin, văzând evoluția pe alocuri superbă a fetelor pregătite de Florentin Pera, că România joacă mult mai bine și mai rapid fără vedeta ei, care încetinea mult fazele pentru că mingea trebuia să treacă obligatoriu pe la ea. Faptul că echipa noastră este neînvinsă în acest an dă o stare sporită de optimism lotului nostru.

Cote la pariuri la jocul România – Danemarca

Deși evoluția României contra Serbiei a fost una net peste cea a danezelor în fața aceleași reprezentative pentru casele de pariuri este indiscutabil că gazdele se vor impune lejer în fața noastră, dovadă cota de 1,20 acordată la victorie Danemarcei! Pentru a detona o mare bombă România are cotă de 6,10 iar un egal ajunge la 11,00. Șansă dublă X2 are cotă de 4,70.

ADVERTISEMENT

Bilanțul meciurilor directe arată per ansamblu un echilibru pronunțat, cu șase victorii România, e drept ultima tocmai în 2016 la JO de la Rio de Janeiro și cinci daneze, din acel moment încoace și un egal, 29-29, în 2015. La acest moment urmașele lui Hamlet sunt condiderate cu mult peste noi.

ADVERTISEMENT