News

Revin ninsorile în România. Care sunt zonele afectate de zăpadă

Revin ninsorile în mai multe regiuni din țară. Ce temperaturi se vor înregistra și ce se întâmplă cu vremea începând de săptămâna viitoare
03.02.2024 | 09:38
Revin ninsorile in Romania Care sunt zonele afectate de zapada
Revin ninsorile în România. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Revin ninsorile în România la final de săptămână, vizate fiind mai multe zone. Episodul de iarnă nu va dura mult, urmând ca de săptămâna viitoare vremea să înregistreze schimbări majore, potrivit meteorologilor.

Unde revin ninsorile, zonele vizate

Deși temperaturile vor fi peste cele normale în majoritatea regiunilor, ninsorile își vor face apariția în anumite zone. Minimele de sâmbătă, la nivelul întregii țări, sunt între -5 și 5 grade. Valorile maxime vor ajunge până la 10 grade.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi noros mai ales în nordul, centrul și vestul țării. Meteorologii spun că va ninge la munte, în Maramureș și în Transilvania. De asemenea, precipitații mixte vor fi în Banat și Crișana. În Oltenia, Muntenia și Moldova, ploile își vor face simțită prezența, ducând la depuneri de polei.

Sâmbătă vor fi valori mai mari decât cele specifice perioade și în Capitală, maximele urmând să urce până la 8 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu rafale de 35…40 km/h.

ADVERTISEMENT

Temperaturile vor continua să crească, astfel că duminică va fi mult mai cald decât este normal în aproape toată țara. Se vor înregistra maxime între 5 și 13 grade, iar temperaturile minime vor fi între 0 și 7 grade. În București vor fi 12 grade în ultima zi a acestei săptămâni.

Ninsorile se vor potoli duminică, inclusiv la munte, unde se vor înregistra precipitații mixte. Totodată, în vestul, centrul și nord-vestul României va ploua local, mai spun reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare

Începutul săptămânii viitoare va aduce temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă. Cel mai cald va fi în sudul țării, aici unde la finalul intervalului se vor atinge chiar și 19…20 de grade.

„Vorbim de o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit pentru intervalul 5 februarie-12 februarie, pentru că abaterile termice la nivelul temperaturii medii din această săptămână vor fi mai mari de 7…8 °C.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă, din punctul de vedere al ecartului valorilor zilnice de temperaturi, la nivelul maximelor, în special începând de joi, valori între 10…16 °C în zona de sud a țării, vineri și sâmbătă până la 16…17 °, iar duminică, 11 februarie, valori de 17…18 °, local în sudul extrem, chiar 19…20 °”, a transmis Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Antena 3.

 

 

 

ADVERTISEMENT