News

Revine ninsoarea în București. Cât de mult vor scădea temperaturile

Weekendul aduce o nouă răcire a vremii în toată țara. Meteorologii anunță că sunt posibile și ninsori, inclusiv în București
26.01.2024 | 19:54
Revine ninsoarea in Bucuresti Cat de mult vor scadea temperaturile
Meteorologii anunță că va ninge din nou în București Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) prognozează o noapte cu probabilitate ridicată de înnorări și anunță că, în a doua parte a nopții, vor cădea ninsori.

Revine ninsoarea în București

Va sufla și vântul, în general slab, iar temperaturile minime se vor situa în intervalul minus 7 – minus 3 grade. Ninsorile în averse se vor manifesta și în ziua de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

În prima zi de weekend, vor fi semnalate înnorări și, trecător, se vor semnala precipitații mixte, slabe. Vântul își va face simțită prezența, suflând slab și moderat. Temperatura va urca până la 4 chiar 6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4…-2 grade.

Duminică vremea se menține rece în București. Potrivit ANM, ”cerul va fi temporar noros și trecător vor fi precipitații slabe mixte, iar vântul va sufla slab și moderat.

ADVERTISEMENT

Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -6 grade”.

Vineri dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod galben de intensificări ale vântului și viscol. De data aceasta, vremea de iarnă severă se mută în centru, sud-vest și la munte.

ADVERTISEMENT

Cod galben de viscol

Potrivit specialiștilor, de sâmbătă, 27 ianuarie, ora 5.00 și până la ora 22.00 se vor înregistra intensificări ale vântului în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului; viscol în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri.

”În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit.

ADVERTISEMENT

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h”, se arată în mesajul ANM.

Dacă weekendul care va începe vine cu un nou episod de iarnă severă, de luni, 29 ianuarie, vremea se schimbă radical. Meteorologii spun că va fi mai cald decât în mod obișnuit pentru data din calendar, iar precipitațiile abundente vor prefera zonele din jumătatea nordică.

ADVERTISEMENT