News

Revolta unei mămici după ce a găsit într-o librărie celebră cărți care-i învață pe copiii de 8 ani să mintă și să înjure profesorii: “Ne-am tâmpit cu toții?”

Mai multe cărți care conțin exemple în care copiii sunt îndemnați să își urască profesorii și să își mintă părinții au creat un val de revoltă pe rețelele de socializare.
18.08.2022 | 08:13

”Profu’ crede că învăț. Caiet plin de idei ca să supravietuiești anului școlar” este titlul cărții scrise de Elise de Rijck. Vândută de o librărie cunoscută, cartea a fost scrisă pentru copiii cu vârste între 6 și 10 ani.

Cărți controversate pentru copii

Autoarea îi învață pe micuți cum să își urască profesorii sau cum să se răzbune pe ei. De asemenea, copiilor li se explică și modul în care își pot spiona dascălii pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În acest context, pe cunoscuta rețea de socializare au apărut mai multe reacții de uimire, alături de poze. ”Din seria ne-am tâmpit cu toții? Prin librării precum Cărturești găsești cartea aceasta la secția destinată Materiale didactice.

Vârstă 6-8/8-10 ani… Credeam că-s destul de deschisă la minte și că am simțul umorului, dar ma depășește. Ieri vorbeam cu un prieten cât de greu se publică autori români la început de drum, deși scriu mai mult decât decent. (…)

ADVERTISEMENT

Între timp să ne delectam cu ghidul pupatului în fund…”, a scris pe Facebook Aurelia-Cristina Engstrom, o mamă revoltată din cauza faptului că pe piața de carte din România există un astfel de volum.

Exemple negative oferite copiilor

O altă carte disponibilă în librării și care a atras comentarii negative din partea părinților are pe copertă o persoană de sex feminin scoasă la tablă deși este îmbrăcată sumar.

ADVERTISEMENT

Titlul ales? ”Îndrăznește să dai din fund ca să reușești”. ”Exersează-ți abilitățile de pupat în fund”. Chiar dacă este greu de crezut, acesta este unul dintre îndemnurile prezente în cartea amintită.

Aceeași mamă și totodată învățătoare din județul Argeș a semnalat că în librării există și cartea al cărei titlu este “75 de sfaturi pentru a supraviețui la școală”.

ADVERTISEMENT

În acest caz, atenția este atrasă mai ales de strategiile prin care copiii își pot minți părinții. ”Dacă vrei ca părinții să îți cumpere ceva, spune-le că e pentru școală. Părinții sunt destul de proști și cred orice dacă ai o scuză bună”, este un exemplu în acest sens.

 

ADVERTISEMENT