Fotbal international

Revoluţie în Champions League: Barcelona, Liverpool sau Real Madrid ar putea juca preliminarii pentru calificarea în grupe

25.02.2020 | 19:10
Revolutie in Champions League Barcelona Liverpool sau Real Madrid ar putea juca preliminarii pentru calificarea in grupe
ADVERTISEMENT

Liga Campionilor ar putea reveni la sistemul de premilimarii, dacă o propunere a echipei FC Copenhaga, susținută puternic de Celtic Glasgow și Ajax Amsterdam, va fi luată în considerare.

Presa britanică vuiește după ce FC Copenhaga e decisă să revoluțineze Liga Campionilor. Danezii cer UEFA să introducă cel puțin un tur preliminar pentru echipele din Anglia, Spania, Germania și Italia care în acest moment își dobândesc locul în grupele UCL fără a depune niciun efort suplimentar.

ADVERTISEMENT

Copenhaga propune un sistem revoluționar de preliminarii

Desigur, să termini în top în Premier League, Primera Division, SeriE A sau Bundesliga nu e ușor, însă cei de la FC Copenhaga nu sunt impresionați. Conform regulamentului actual, primele patru echipe din cele mai puternice campionate din Europa (Spania, Italia, Germania și Anglia) au locul asigurat în grupele Champions League.

Copenhaga, susținută puternic de Celtic Glasgow și Ajax Amsterdam vrea ca aceste 4 echipe din fiecare campionat să joace la rândul lor un meci de play-off, ca și orice altă echipă care încearcă să ajungă la masa bogaților în UCL.

ADVERTISEMENT

Daily Mail, care citează ziarul The Athletic, dezvăluie propunerea curajoasă a danezilor de la Copenhaga. Regulamentul ar suferi schimbări radicale și este mai complex decât ar putea crede lumea.

Cei de la Copehanga vor să existe un clasament bine definit, în urma unor criterii complexe, a primelor 79 de echipe din Europa, care să joace apoi tururi preliminare în funcție de coeficientul obținut.

ADVERTISEMENT

Cluburile mari vor respinge propunerea

Momentan nu există o reacție clară din partea marilor cluburi europene, însă e puțin probabil ca formațiile din Premier League să fie de acord cu așa ceva, remarcă jurnaliștii britanici:

„Echipe ca Leicester sau RB Leipzig nu ar avea nicio șansă să ajungă în grupe, datorită coeficientului redus. Atalanta ar fi nevoită să intre în preliminarii din primul tur”.

ADVERTISEMENT

În 2019, Andrea Agnelli, conducătorul celor de la Juventus, a propus ca nu mai puțin de 24 de ehipe să aibă asigurat locul de Champions League, indiferent de rezultatul obținut în campionat după un sezon. Propunerea a fost respinsă, cum era de așteptat.

  • 2.700.000 de euro primește fiecare echipă din Liga Campionilor la victorie
  • 900.000 de euro primește fiecare echipă pentru un rezultat de egalitate
ADVERTISEMENT