News

Rezultate Alegeri locale 2020. Cine câştigă Primăria Capitalei şi marile oraşe

27.09.2020 | 22:49
Rezultate Alegeri locale 2020 Cine castiga Primaria Capitalei si marile orase
ADVERTISEMENT

Rezultate Alegeri locale 2020! FANATIK îți spune cine câștigă Primăria Capitalei și marile orașe într-o zi care ar putea modifica din nou polii de putere în politica românească. 27 septembrie înseamnă o nouă chemare la vot și mii de speranțe pentru electorat.

UPDATE ORA 23.00 / Procentele prezentate de exit poll pentru ora 21.00 n-au făcut altceva decât să adâncească eșecul Gabrielei Firea. Avem acum o diferență crescută în favoarea lui Nicușor Dan, față de cifrele valabile pentru ora 19.30.

ADVERTISEMENT

Rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din București, pentru funcția de primar al Capitalei și pentru funcțiile de primar de sector, valabile pentru ora 21, ora închiderii urnelor:

Primăria Capitalei
Nicușor Dan 47,8%
Gabriela Firea 39%
Traian Băsescu 9,4%
Florin Călinescu 1,8%
Călin Popescu Tăriceanu 1,6%

ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 1
Clotilde Armand 48%
Dan Tudorache 36,5%
Ioana Constantin 7,5%
Adina Alberts 1,8%
Amalia Nenovici 1,5%
Daniel Bucura 1,5%

Primăria Sectorului 2
Radu Mihaiu 42%
Dan Cristian Popescu 31%
Neculai Onțanu 12,9%
Marian Militaru 5,9%
Florin Manea 2,6%
Ramona Mezei 1,5%

ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 3
Robert Negoiță 39%
Adrian Moraru 34%
Aurelian Bădulescu 14,1%
Mihail Neamțu 8,1%
Bogdan Brătianu 1,2%

Primăria Sectorului 4
Daniel Băluță 55%
Simona Spătaru 37%
Ștefănel Dan Marin 4,1%
Ovidiu Zară 1,3%

ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 5
Cristian Băcanu 27,3%
Cristian Popescu Piedone 27,3%
Daniel Florea 24,3%
Marian Vanghelie 14,2%
Cătălin Lucian Iliescu 4%
Ion Valentin Voicu 1,3%

Primăria Sectorului 6
Ciprian Ciucu 48,2%
Gabriel Mutu 35,2%
Ștefan Florescu 7,4%
Tudor Ionescu 2,9%
Anca Bălășoiu 1,4%

UPDATE 22.40 / Rareș Bogdan: „Pentru noi este o victorie absolut uriașă. De asemenea în țară scorul politic al PNL este în creștere. Vom avea o creștere mai mare decât la europarlamentare. Am reușit să intrăm în Moldova și să scoatem PSD înafara consiliilor județene. În 17 orașe am câștigat. După numărătoarea noastră paralelă a câștigat și Băcanu în Sectorul 5. Avem 4 din 6. După 30 de ani am câștigat județul Bacău.

Din primele 5 județe ale României ca număr de locuitori le avem pe toate. Noi avem 11 consilier, USR are 18, PSD are 17. Ne-am păstrat scorul de la europarlamentare. Victoria pe țară este uluitoare.

Dacă mergeam pe un independent era extrem de greu ca doamna Firea să fie bătută. Se pare că am pierdut Timișoara, dar avem Consiliul. Am înțeles că Fritz are 300 de voturi pe secție, dar important e că a câștigat dreapta. Nu e chiar traseism, e vorba de oameni care au plecat inițial de la noi”

UPDATE 22.14 / Nicușor Dan: „Chiar de mâine ne vom apuca de muncă. Vrem să fim pregătiți când o să depunem jurământul”

Ludovic Orban: „Astăzi bucureștenii au decis clar că vor un altfel de administrație în București. Una mai puțin preocupată de imagine, una care să arate respect față de cetățeni. Una care să aibă viziune de dezvoltare a Capitalei, una care să pună Bucureștiul în rândul celor mai importante capitale europene.

Deși nu mi-a fost ușor am luat decizia de a-l susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Astăzi se vede clar că dacă nu eram împreună ar fi fost foarte dificil să dăm la o parte caracatița pesedistă și să eliberăm Bucureștiul.

A contat enorm onestitatea lui Nicușor Dan, bunul simț, cunoașterea problemelor Bucureștiului.  Vreau să spun că limpede tot ce s-a vorbit înainte de campanie rămâne în picioare. Azi Guvernul are un partener solid, serios, responsabil la Primăria Capitalei. Guvernul este alături de Nicușor Dan și de echipa lui pentru a sprijini toate proiectele. E clar că între Guvern și primarul ales de bucureșteni există un parteneriat solid.”

UPDATE 21.39 / „N-aș spune că suntem înfrânți, am reușit să recâștigăm Craiova. Suntem pe primul loc peste tot. Era previzibil că pierd câteva procente pe Craiova pentru că mi s-a reproșat că în 2016 am preferat să plec în Parlament. N-am de gând să mai plec în următorii 4 ani. N-aș vrea să intru în detalii, nu le cunosc, mă bucur foarte mult pentru Daniel Băluță, previzibil pentru mine. El este cel mai bun primar nu doar aL PSD-ului, ci din România în ultimii 4 ani”, a zis Lia Olguța Vasilescu în exclusivitate la Antena 3

UPDATE 21.35 / Traian Băsescu l-a ironizat pe noul primar al Capitalei, dar nu a uitat-o nici pe Gabriela Firea. „Nicușor Dan o să aibă treabă pentru că are peste 400 de procese cu Primăria Capitalei. Așa că trebuie să renunțe la multe dintre ele. La unele are de plătit și bani. O să fie primar împotriva Primărie. Vom fi importanți și în Consiliu General, mai ales că Orban are cam puțin la Consiliu. M-ar mira să nu ajungă la concluzia asta. Bine că a plecat doamna de la Voluntari. Câți bani a dat săraca, câtă publicitate la voi”

UPDATE 21.26 / Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei a declarat că încă așteaptă rezultatele oficiale de mâine. „Trebuie să așteptăm rezultatul ofciial de mâine. De mâine mă duc din nou la muncă. În caz contrar sunt același om demn, implicat și oriunde mă voi afla voi iubi Bucureștiul, îi voi iubi pe bucureșteni. O seară frumoasă și succes tuturor celor care au participat și au un scor frumos”, a zis Firea

UPDATE 21.16 / Primăria Craiova

1. Vasilescu Lia-Olguţa, Partidul Social Democrat 34.5%
2. Giugea Nicolae, Partidul Național Liberal 29.0%
3. Solomon Antonie, Partidul Ecologist Român 17.6%

UPDATE 21.15 / Mihai Chirica a câștigat detaşat primăria municipiului Iași. Conform informaţiilor exit-poll-ului, actualul edil a câştigat detaşat alegerile locale 2020. În același timp, Costel Alexe a câștigat șefia Consiliului Județean Iași.

UPDATE 21.12 / Rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din Constanța, pentru funcția de primar, valabile pentru ora 19.30:

1. Vergil Chițac – PNL 29.0%
2. Stelian Ion – USR-Plus 29.0%
3. Decebal Făgădău – PSD 23.5%

UPDATE ora 21.00: FANATIK îți prezintă primele rezultate ale ExitPoll-ului. Astfel, de la această oră avem rezultatele parțiale pentru alegerile locale din acest an.

Conform ExitPoll a fost o bătălie teribilă pentru Primăria Generală a Capitalei. Rezultatele obținute de candidați sunt următoarele:

Nicușor Dan: 47,2
Gabriela Firea: 39,00
Traian Băsescu: 8,6

Așadar, noul primar al Bucureștiului este, conform rezultatelor parțiale Nicușor Dan. Atenție! Numărătoarea continuă.

Rezultate pe Sectoare

Votul pentru Primăria Sectorului 1:
Clotilde Armand (USR) – 47%
Dan Tudorache (PSD) – 37,7%
Ioana Constantin (PMP) – 7,5%

Votul pentru Primăria Sectorului 2:
Radu Mihaiu (USR) – 42%
Dan Cristian Popescu (PSD) – 31%
Neculai Onţanu (PPU-sl) – 12,9%

Votul pentru Primăria Sectorului 3:
Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020) – 39%
Adrian Moraru (PNL) – 34%
Aurelian Bădulescu (PSD) – 14,1%

Votul pentru Primăria Sectorului 4:
Daniel Băluţă (PSD) – 55%
Simona Spătaru (USR) -37%

Votul pentru Primăria Sectorului 5:
Cristian Băcanu (PNL) – 27,3%
Cristian Popescu Piedone (PPU-sl) – 27,3%
Daniel Florea (PSD) – 24,3%
Marian Vanghelie – 14,2%

Votul pentru Primăria Sectorului 6:
Ciprian Ciucu (PNL) -48,2%
Gabriel Mutu (PSD) – 35,2%

UPDATE ora 20.00: La ora 19.00, cu două ore înainte de închiderea urnelor, Nicuşor Dan avea un avans de 5 procente în faţa Gabrielei Firea, susţine Adevărul.

Cifrele sunt furnizate de casele de sondare pe baza EXIT POLL – urilor. De altfel, dreaptaar putea câştiga 5 din cele 6 sectoare: cea mai strânsă luptă se duce la Sectorul 4.

UPDATE ora 19.45: Cozmin Gușă anunță că ultimele măsurători indică cvasi-egalitate în marja de eroare (Gabi Firea 40,3%, Nicușor Dan 40,8%), ceea ce va face ca orice mobilizare sporită din partea unui candidat, să decidă învingătorul!

„În rest, MARELE PERDANT ESTE PNL, care are un scor de 20,5%, față de PSD cu 32% și USR-PLUS cu 36,5%.
Planul lui LuCOVID și al REZERVIȘTILOR de a reinventa electoral formațiunea politică de tip neo-securistic, USR-PLUS, a reușit deja. Să vedem cum vor primi liberalii deseară Trădarea LuCOVID-ului …”, a mai scris Gușă

UPDATE / La ora 17.00, Nicuşor Dan ar conduce cu trei procente în faţa Gabrielei Firea,  potrivit unor surse Adevărul. Astfel, candidatul dreptei ar avea 41% dintre voturi, iar candidatul stângii ar avea 38%.

Sectorul 1:  Daniel Tudorache (PSD) ar avea un procent în faţa lui Clotilde Armand ((USR-PLUS-PNL).

Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) ar fi în faţa lui Dan Cristian Popescu (PSD) şi a lui Neculai Onţanu (ADER).

Sectorul 3: Robert Negoiţă (ProRomânia) e favorit pentru un nou mandat de primar.

Sectorul 4: Daniel Băluţă (PSD) este în faţa Simonei Spătaru (USR-PLUS-PNL).

Sectorul 5: Cristian Băcanu (PNL) şi Daniel Florea (PSD) sunt la egalitate, urmaţi de Piedone (PPUSL) şi de Marian Vanghelie (PSDI).

Sectorul 6: Ciprian Ciucu (USR-PLUS-PNL) ar ocupa detaşat locul 1, urmat de Gabriel Mutu (PSD).

Emoții au și candidații, dar nu puțini au fost cei care deja și-au proclamat victoria. Dacă ne referim la cel mai mare oraș al țării, atunci lucrurile sunt cât se poate de simple. Gabriela Firea nici nu concepe să-și piardă postul, Contestată puternic, edilul Capitalei a anunțat că îl va pune la respect pe Nicușor Dan.

Candidatul dreptei unite a transmis și el că este timpul ca Bucureștiul să fie condus de un bucureștean și că Firea poate să plece în Voluntari, localitate în care locuiește alături de soțul ei, Florentin Pandele.

Rezultate Alegeri locale 2020

Culmea, dar între cei doi și-a făcut loc și Traian Băsescu, Fostul președinte s-a supărat că PNL și USR/Plus nu l-au mai primit în alianță și a anunțat că vrea doar să le strice planurile celor două formațiuni politice. Conform sondajelor de opinie pare că a reușit.

Băsescu se afla, într-adevăr, pe locul 3 la jumătatea zilei, însă avea suficiente voturi smulse din spectrul politic de dreapta. Rămâne de văzut dacă își păstrează acest drum până la final și dacă dă marea lovitură.

Interesant este că prezența în municipiul București era de 23,73% la ora 16, cu câteva procente mai mare decât în urmă cu 4 ani. La alegerile locale din 2016, vă readucem aminte că prezența era de 20,1% la ora 16. Conform specialiștilor, o prezență mică înseamnă o victorie sigură a Gabrielei Firea.

O prezență masivă la vot ar aduce o victorie ușoară pentru Nicușor Dan. La alegerile locale din 2016, la finalul zilei prezența din București a fost de 33,23%.

În București, până la ora 15:00 cei mai mulți votanți au fost cei din categoria de vârstă 45-64 de ani. Cei mai puțini bucureșteni care au votat până la ora aceasta sunt cei din categoria 19-24.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Alegătorii își pot exprima dreptul la vot până la ora 21:00, oră la care toate secțiile se închid. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale, pe cetățenii trebuie să meargă la secțiile la care sunt arondați și să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea.

FANATIK te anunță la ora 21.00 procentele obținute de candidații la primăria Capitalei, la primăriile de sector, dar și cele pentru consiliile locale. De asemenea, îți spunem ce se petrece și în Cluj Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Nu sunt singurele orașe pentru care vom avea rezultate. Pe fanatik.ro găsești tot ce vrei să afli despre aceste alegeri, te ținem la curent cu toate evenimentele de peste zi și îți spunem la secundă care sunt momentele care ar putea să decidă soarta alegerilor.

Vă readucem aminte că din cauza epidemiei de coronavirus, autoritățile au dispus pentru aceste alegeri măsuri speciale de igienă și siguranță sanitară. Într-un ordin comun al miniștrilor Sănătății și de Interne, sunt prevăzute toate aceste măsuri.

În primul rând, nimeni nu va putea intra în secția de votare fără să poarte o mască de protecție care să-i acopere gura și nasul. Dacă sunt alegători care nu au mască, ei vor primi una la intrarea în secție, unde vor trebui să-și dezinfecteze și mâinile. De asemenea, la intrare alegătorilor li se va lua temperatura.

 

ADVERTISEMENT