News

Rezultate Bacalaureat 2020 Edu.ro. Ce note au obţinut elevii din Iaşi. Update

30.06.2020 | 12:19
Rezultate Bacalaureat 2020 Eduro Ce note au obtinut elevii din Iasi Update
ADVERTISEMENT

Rezultatele la Bacalaureat au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Update 30 iunie, ora 12.00. La nivelul întregii ţări, 232 de elevi au reuşit să obţină media 10.00, în timp ce la Iaşi, au fost numai 12 medii de 10.00.

VEZI AICI REZULTATELE LA BACALAUREAT, LA IAŞI

Update ora 21:57. Absolvenţii claselor a XII-a din Iaşi vor afla rezultatele la BAC 2020 marţi, 30 iunie, pe edu.ro, până în ora 12:00.

ADVERTISEMENT

Pot face, însă, acest lucru doar cu ajutorul codurilor primite la finalul probei de joi, 25 iunie, pentru că rezultatele vor fi afișate exclusiv online, fără nume și prenume. Măsura aplicată încă de la Evaluarea Națională a venit la solicitarea părinților, care au refuzat să își dea acordul în scris pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale copiilor.

De asemenea, trebuie spus că decizia a fost luată cu scopul alinierii la prevederile europene aflate în vigoare. În cazul în care ai pierdut codul unic, nu te îngrijora, pentru că școala are o evidență clară atât în catalogul Centrului de examen, cât și în aplicația Evaluării Naționale.

ADVERTISEMENT

BAC 2020. Edu.ro afișează notele din județul Iași

Primele rezultate după corectarea lucrărilor vor fi comunicate în cursul zilei de marți, 30 iunie, pe edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației. Și tot atunci va fi comunicată situația parțială la nivel național, pentru a ne putea face o idee în privința județelor fruntașe, precum și a celor care nu s-au descurcat tocmai bine.

Astfel, candidații din Iași, de pildă, pot afla notele în funcție de fiecare liceu și colegiu național din cele 24 de localități din județ în care au susținut examenul de Bacalaureat. Având în vedere că este pentru prima dată de la introducerea acestui sistem de examinare când notele vor fi afișate doar online, fără nume și prenume, există riscul ca această procedură să se desfășoare cu o oarecare dificultate.

ADVERTISEMENT

Până la publicarea notelor, îți propunem să arunci o privire asupra datelor sesiunii de anul trecut. Topul județelor, în funcție de numărul mediilor de procentul de promovabilitate, arată astfel.

  • Cluj – 80,71%
  • Iași – 76,34%
  • Bacău – 75,96%
  • Sibiu – 74,54%
  • Brăila – 73,40%
  • Galați – 73,01%
  • București – 72,84%
  • Buzău – 72,84%
  • Brașov – 72,74%
ADVERTISEMENT

Cum se stabilesc rezultatele finale

După evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, pe data de 5 iulie se comunică rezultatele finale pentru fiecare dintre cadidații înscriși la prima sesiune de Bacalaureat. În cazul celor care au obţinut o notă mai mare de 5 (cinci) la toate probele scrise, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor
b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

Având în vedere situația specială pe care o traversează țara noastră, Ministerul Educației a decis ca anul acesta să organizeze și o sesiune specială a Bacalaureatului, în perioada 29 iunie-2 iulie. Ea se adresează elevilor care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor.

ADVERTISEMENT