News

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 au fost publicate pe Edu.ro. Vezi notele. Update

30.06.2020 | 12:08
Rezultatele de la Bacalaureat 2020 au fost publicate pe Eduro Vezi notele Update
ADVERTISEMENT

Dacă vă gândeați că absolvenții claselor a XII-a au scăpat de emoții odată cu ultima probă a examenului de Bacalaureat, ei bine, veți fi surprinși să aflați că acestea abia acum încep. Nu de alta, dar se apropie cu pași repezi ziua cea mare, în care vor afla în sfârșit ce note au obținut.

Update ora 12:00. Notele au fost publicate de Ministerul Educaţiei.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA BAC 2020

Update ora 11:42. Emoţiile sunt din ce în ce mai mari. Urmează să fie afişate rezultatele la Bacalaureat 2020.

ADVERTISEMENT

Update ora 09:00. Din moment în moment, absolvenţii claselor a XII-a vor primi rezultatele la Bacalaureat 2020. Rămâneţi pe Fanatik pentru cele mai noi informaţii despre BAC 2020.

Update ora 07:21. Elevii vor afla astăzi ce note au luat la Bacalaureat 2020. Rezultatele vor fi afişate de Ministerul Educaţiei pe bacalaureat.edu.ro şi la avizierele liceelor până în ora 12:00.

ADVERTISEMENT

BAC 2020. Edu.ro afișează notele. Cum le poți accesa

Pentru asta trebuie să păstreze codurile primite la finalul ultimei testări, pentru că rezultatele vor fi afișate doar online, fără nume și prenume. Măsura aplicată încă de la Evaluarea Națională a venit la solicitarea părinților, care au refuzat să își dea acordul în scris pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale copiilor.

Totodată, trebuie spus că decizia a fost luată cu scopul respectării prevederilor europene în vigoare. Dacă se întâmplă să pierzi codul unic, nu te îngrijora, pentru că școala are o evidență clară atât în catalogul Centrului de examen, cât și în aplicația Evaluării Naționale.

ADVERTISEMENT

Primele rezultate după corectarea lucrărilor vor fi comunicate în cursul zilei de marți, 30 iunie, pe edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației. Pentru a afla ce note ai obținut, verifică foarte atent codul unic, pentru că acesta corespunde numelui tău.

Dacă nu mai ai răbdare până atunci poți corecta singur subiectele fiecărei probe în parte, descărcând baremele după care profesorii se ghidează la rândul lor în evaluarea lucrărilor scrise. Așa vei reuși să calculezi punctajul și poate se vor mai risipi din emoții.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaţilor vor fi afişate astfel”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Ministerului Educației.

Contestații la Bacalaureat 2020

Pe 30 iunie, imediat după afișarea primelor rezultate, ai câteva ore la dispoziție pentru a contesta notele, în speranța unor rezultate mai bune. Acestea pot fi depuse în intervalul 16:00 – 20:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Anul acesta, Ministerul Educației organizează în perioada 29 iunie-2 iulie o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați de pandemia COVID-19. Ea se adresează, așadar, celor care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor.

Li se recunosc elevilor probele susținute în prima sesiune de Bacalaureat, dacă nu au reușit să o finalizeze fie pentru că au avut la triajul epidemiologic temperatura peste limita de 37,3 grade Celsius, fie din alte motive justificate cu certificat medical.

ADVERTISEMENT