Fotbal intern

Rezultate contrastante pentru FCSB în prima etapă din play-off în sezoanele trecute: remiză în derby cu Dinamo + înfrângerea cu Viitorul care „i-a suflat” din start titlul

29.02.2020 | 18:37
Rezultate contrastante pentru FCSB in prima etapa din playoff in sezoanele trecute remiza in derby cu Dinamo  infrangerea cu Viitorul care ia suflat din start titlul
ADVERTISEMENT

FCSB debutează în actualul sezon de play-off la Botoșani, iar rezultatele înregistrate de „roș-albaștri” în prima etapă din partea secundă a campionatului oferă speranțe formației lui Marius Croitoru pentru o primă victorie în nordul Moldovei în fața bucureștenilor. De la trecerea la actualul format, FCSB a înregistrat în runda inaugurală a play-off-ului o remiză, în derby-ul cu Dinamo, două victorii și o înfrângere cu Viitorul, sezonul trecut, care a scăzut dramatic șansele la titlu, câștigat în final de CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 2.35 este cota pentru „Peste 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Remiză cu Dinamo la primul meci în play-off

Sezonul 2015 – 2016 a fost primul care s-a desfășurat în actualul format, cu play-off și play-out la finalul unui campionat normal, iar prima etapă a „grupei de titlu” propunea derby-ul Dinamo – FCSB.

Pe „Ștefan cel Mare”, formația antrenată atunci de Lareunțiu Reghecampf deschidea scorul prin Jugurtha Hamroun, în minutul 10, dar fostul „roș-albastru” Eric Bicfalvi restabilea egalitatea și, în același timp, rezultaul final.

ADVERTISEMENT
  • 2015 – 2016, play-off, etapa 1, Dinamo – FCSB 1-1 (Bicfalvi 80 / Hamroun 10)

La finalul play-off-ului, FCSB încheia pe locul doi, la cinci puncte de Astra Giurgiu, care câștiga primul titlu din istorie.

Stagiunea următoare, „roș-albaștrii” intrau de pe locul secund în play-off, în spatele Viitorului, iar primul meci era împotriva celor de la CFR Cluj, locul patru la finalul sezonului regular.

ADVERTISEMENT

Pe Arena Națională, FCSB se impunea fără mari emoții în fața clujenilor, datorită golurilor marcate de Harlem Gnohere și Ovidiu Popescu, dar începutul pozitiv în play-off nu a fost suficient pentru a ocupa locul întâi la finalul campionatului, Viitorul reușind să câștige primul titlu din istoria clubului.

  • 2016 – 2017, play-off, etapa 1, FCSB – CFR Cluj 2-0 (Gnohere 84, Ov. Popescu 90+1)

Încă o victorie la debutul în play-off, încă un titlu ratat

FCSB a început play-off-ul sezonului 2017 – 2018 pe locul secund, în spatele celor de la CFR Cluj, iar în prima etapă a întâlnit Viitorul, campioana en-titre. Echipa antrenată atunci de Nicolae Dică s-a impus fără mari emoții în fața constănțenilor, conducând cu 2-0 până în minutul 75, când Sebastian Mladen a redus din diferența de două goluri stabișită de golurile lui Budescu și Momcilovic.

ADVERTISEMENT
  • 2017 – 2018, play-off, etapa 1, FCSB – Viitorul 2-1 (Budescu 32, Momcilovic 39 / Mladen 75)

Deși au pierdut un singur meci în play-off, 0-1 la Iași, „roș-albaștrii” au ratat din nou titlul, în favoarea CFR-ului, care a încheiat sezonul pe primul loc, la un singur punct distanță de FCSB.

Speranțele de titlu, ruinate din runda inaugurală a play-off-ului

Stagiunea precendetă, din nou, FCSB a intrat în play-off de pe locul secund, la două puncte în spatele CFR-ului, iar prima etapă a „grupei de campionat” programa pe Arena Națională întâlnirea dintre „roș-albaștrii” și Viitorul.

Trupa lui Gică Hagi a deschis scorul prin Andreas Calcan, dar Florinel Coman a restabilit egalitatea înaintea pauzei, oferind speranțe „roș-albaștrilor”. După reluare, Viitorul a controlat jocul, iar Lyes Houri a obținut un penalty, transformat de Ianis Hagi, care a stabilit și scorul final.

Înfrângerea cu Viitorul, cumulată cu succesul obținut de CFR Cluj cu Sepsi, au transformat-o pe echipa lui Dan Petrescu în favorită la titlu, având cinci puncte avans după doar o rundă din play-off, statut pe care clujenii l-au păstrat până la finalul sezonului, când au cucerit al doilea titlu consecutiv.

  • 2018 – 2019, play-off, etapa 1, FCSB – Viitorul 1-2 (Calcan 15, I. Hagi 65 / Coman 40)
ADVERTISEMENT
Tags: