Fotbal intern

Bogdan Vintilă i-a împlinit visul lui Gigi Becali în duelul cu FC Botoşani! FCSB, prim “11” doar cu români după aproape 13 ani + Marius Croitoru era titular la meciul din 2007

29.02.2020 | 19:05
Bogdan Vintila ia implinit visul lui Gigi Becali in duelul cu FC Botosani FCSB prim 11 doar cu romani dupa aproape 13 ani  Marius Croitoru era titular la meciul din 2007
ADVERTISEMENT

FCSB va juca sâmbătă, de la ora 20:30, cu FC Botoşani în prima etapă din play-off-ul campionatului, iar Bogdan Vintilă i-ar putea împlini visul lui Gigi Becali. FANATIK a anunţat vineri că Dragoş Nedelcu va juca în centrul defensivei în meciul contra echipei lui Marius Croitoru, iar primul “11” ar putea să fie compus doar din fotbalişti români, o premieră după aproape 13 ani.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 2.05 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 februarie, ora 19:06 / FCSB va folosi o formulă de start cu 11 fotbalişti români în meciul cu FC Botoşani. De pe 27 iulie 2007 nu s-a mai întâmplat ca formaţia roş-albastră să aibă un prim “11” care să fie 100% autohton.

  • Echipa FCSB-ului pentru meciul cu FC Botoşani: Bălgrădean – Crețu, Miron, Nedelcu, Panțîru – Olaru, Ovidiu Popescu, Fl. Tănase – Man, Ad. Petre, Coman
ADVERTISEMENT

Visul lui Gigi Becali poate fi împlinit de Bogdan Vintilă: FCSB, prim “11” doar cu români

Bogdan Vintilă a pregătit un prim “11” doar cu români pentru meciul FC Botoşani, un vis al lui Gigi Becali pentru FCSB. Patronul vicecampioanei României a declarat în repetate rânduri că îşi doreşte ca echipa lui să nu mai aibă în componenţă jucători străini, iar acest lucru se poate întâmpla după aproape 13 ani.

FANATIK a anunţat recent că Aristidis Soiledis s-a accidentat şi va rata meciul cu FC Botoşani, informaţie confirmată şi de Bogdan Vintilă. Bogdan Planic este suspendat, iar Ionuţ Panţîru i-a luat faţa lui Marko Momcilovic. Harlem Gnohere, al patrulea străin din lotul FCSB-ului, a ratat pregătirea din iarnă, astfel că Adrian Petre va fi din nou titular.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii, FCSB va alinia un prim “11” doar cu fotbalişti români pentru meciul cu FC Botoşani. Din iulie 2007, când roş-albaştrii erau antrenaţi de Gică Hagi, nu s-a mai întâmplat ca formula de start a echipei să aibă în componenţă doar jucători autohtoni.

“Nu mai vreau străini. În 5-6 ani produc la academie și o să vedeți numai români. Academia va produce jucători valoroşi şi nu va mai trebui să cumpărăm fotbalişti străini. Uşor-uşor, o să renunţăm la străini. Vreau să fac o echipă doar din români” – Gigi Becali (decembrie 2018)

Cum a arătat ultimul “11” al FCSB-ului 100% românesc

Pe 27 iulie 2007, FCSB a învins-o pe Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 2-1, în prima etapă a sezonului 2007-2008, meci care a însemnat debutul lui Gică Hagi pe banca tehnică a formaţiei roş-albastre. “Regele” propunea o formulă de start doar cu fotbalişti români, iar în primul “11” se regăsea şi Marius Croitoru, actualul antrenor al lui FC Botoşani.

ADVERTISEMENT

FCSB pe 27 iulie 2007: Cernea – P. Marin, D. Goian, Rada, Neşu – Nicoliţă, Rădoi, Croitoru, Boştină – Dică, Neaga

FCSB a învis-o pe Ceahlăul Piatra Neamţ cu ajutorul unei duble a lui Nicolae Dică, după ce moldovenii deschiseseră scorul prin Vojislav Vranjkovic. Chiar dacă era debutul sezonului, Gigi Becali nu a suportat să-şi vadă echipa condusă pe teren propriu şi a plecat din lojă după doar 12 minute.

“Eu nu stau să văd Steaua condusă acasă de Ceahlăul. Am dat milioane pe jucători. Sunt supărat şi ştiu foarte bine şi pe cine”, spunea Gigi Becali. La conferinţa de presă de la finalul meciului, Gică Hagi susţinea că nu este niciun conflict între el şi patronul echipei.

“Patronul e primul care vrea să câştigăm, el e mare şi de aceea mă feresc să vorbesc despre el. O să-l sun, dar vă spun de acum că nu are ce conflict să fie între mine şi el. Oricum, eu sunt mai mic şi voi lăsa de la mine”, declara Gică Hagi.

Doi strâini avea FCSB în lot la startul sezonului 2007-2008

Cu o săptămână înainte de meciul cu Cehlăul Piatra Neamţ, FCSB îşi prezentase lotul pentru sezonul 2007-2008. Gică Hagi se baza pe doar doi fotbalişti străini: Pawel Golanski şi Ifeanyi Emeghara. Ulterior, până la partida cu formaţia moldoveană, formaţia roş-albastră l-a mai adus şi pe Robinson Zapata, cel care i-a luat locul în poartă lui Cornel Cernea.

Lucrurile s-au schimbat pentru a doua parte a sezonului. În iarna lui 2008, Gigi Becali a transferat cinci fotbalişti strâini în speranţa că o va ajunge pe CFR Cluj, liderul momentului şi echipa care avea să câştige titlul în acea stagiune. Dayro Moreno, Jose Moreno, Andre Nunes, Habib Habibou şi Andres Mendoza erau jucători aduşi atunci de FCSB.

ADVERTISEMENT
Tags: