News

Rezultate Evaluare Naţională 2020. S-au publicat notele. Update

22.06.2020 | 13:03
Rezultate Evaluare Nationala 2020 Sau publicat notele Update
ADVERTISEMENT

Rezultatele de la Evaluarea Naţională 2020 vor fi publicate pe site-ul oficial edu.ro, dar și la fiecare instituție de învățământ în parte. Acest lucru va avea loc luni, pe data de 22 iunie.

Update ora 13:05. S-au afișat rezultatele la Evaluare Națională 2020.

Vezi aici ce notă ai luat

Update ora 12:36. Publicarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2020 întârzie și nici până la această oră elevii nu au aflat ce note au obținut la cele două probe.

ADVERTISEMENT

Update ora 11:00. Potrivit ultimelor informații, rezultatele la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate la școli și publicate pe edu.ro începând cu ora 12:00.

Update ora 10:00. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi publicate din clipă în clipă. Anul trecut, 73,12% dintre absolvenții prezenți au luat peste 5.

ADVERTISEMENT

Update ora 09:00. În curând vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Națională 2020. Elevii vor putea să își găsească notele pe siteul edu.ro după ce vor introduce codul unic.

Update ora 08:00. Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate astăzi până în ora 14:00, conform unei informări de la Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Update 22 iunie 2020, ora 07:10. Astăzi se va înregistra o premieră la Evaluarea Națională 2020. Pentru prima oară, rezultatele vor fi afișate anonimizat, atât pe site-ul evaluare.edu.ro, cât și la avizierele școlilor.

Tot ce trebuie să facă elevii este să intre pe evaluare.edu.ro, să găsesască câmpul în care să introducă codul primit și să își vadă notele.

ADVERTISEMENT

Atenție! Imediat după afișarea rezultatelor, începe perioada în care se pot face contestațiile, potrivit calendarului Evaluării Naționale 2020.

Acestea vor fi înregistrate pe 22 iunie în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe 23 iunie între orele 8:00 – 12:00. Soluţionarea lor are loc între 23 şi 26 iunie.

Cum poţi căuta nota pe edu.ro

Concret, pentru a căuta online nota de la Evaluare Națională 2020 pe site-ul Ministerului Educației, trebuie să tastezi pe Google,http://evaluare.edu.ro/ sau, mai simplu, evaluare.edu.ro.

Acolo îți va apărea o hartă cu fiecare județ din România. Selectează județul din care faci parte, spre exemplu Bucureşti. Acolo o să-ţi apară trei categorii

Lista candidaţilor din judeţul București ordonaţi alfabetic, lista candidaţilor din judeţul București ordonaţi după medie și lista şcolilor din judeţul București

Astfel, îți poți căuta nota după cele trei criterii de mai sus sau după numele și prenumele tău. Vă readucem aminte că Evaluarea Națională s-a încheiat oficial joi, după ultima probă susținută elevii care au fost testați la Limba și Literatura Maternă.

Conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la Evaluarea Naţională s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Anul acesta, Evaluarea Națională s-a desfășurat în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Elevilor li s-a măsurat temperatura cu termometrul non-contact, iar cei care au avut o valoare mai mare de 37,3 grade Celsius nu au fost primiți la examen.

În interior și în sala de examen a fost obligatorie purtarea măștii, iar elevii au avut la dizpoziție și dezinfectant pentru mâini. Pentru elevii aflați în situația de mai sus sau cei care sunt în izolare, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională.

Sunt doar patru copii din toată țara care nu au trecut testul termometrului. “Elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie.

La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni”, a anunțat MEC.

Încă un detaliu important este acela că rezultatele de la Evaluarea Nationala 2020 ar putea sa fie afisate anonim, dupa cum prevede o nota trimisa catre comisiile judetene de Evaluare Nationala. Anonimizarea notelor elevilor are ca scop respectarea Regulamentului General de Protectie a Datelor (GDPR).

Mai exact, conform notei, rezultatele la Evaluarea Nationala vor fi afisate sub forma unui cod individual, care ii va fi comunicat fiecarui elev dupa proba de matematica. Codul respectiv va corespunde numelui si prenumelui si ii va permite elevului sa isi identifice notele obtinute, dupa ce vor fi corectate lucrarile.

 

ADVERTISEMENT