News

Rezultate finale Evaluare Națională 2022. Vezi notele și mediile elevilor după contestații. Update

Rezultate finale Evaluare Națională 2022. FANATIK prezintă notele și mediile elevilor după contestații. Din acest moment, totul este oficial și elevii se concentrează pentru admiterea la liceu
30.06.2022 | 09:01
Rezultate finale Evaluare Nationala 2022 Vezi notele si mediile elevilor dupa contestatii Update
Rezultate finale Evaluare Națională 2022, note după contestații. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
30-06-2022
07:48

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate. Notele pe județe

Rezultatele finale, după contestații, de la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro.

Notele au fost publicate în format anonimizat. Așadar, elevii își vor verifica notele în funcție de codurile care apar în dreptul notelor și mediilor.

Fiecare elev care a participat la Evaluarea Națională a primit acest cod, astfel că poate să își verifice, în siguranță și discreție, notele.

Pentru a vedea notele, elevii trebuie să selecteze județul dorit de pe hartă, unde vor găsi unitatea de învățământ în care respectivul elev a susținut examenul.

Harta notelor
Harta notelor
30-06-2022
07:12

Declarații Sorin Cîmpeanu după finalul Evaluare Națională 2022

Ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre situația notelor la Evaluare Națională, după contestații. Cifrele exacte vor fi publicate de Minister.

”74% dintre notele contestate s-au finalizat cu diferențe de mai puțin de 50 de sutimi. Până în 2015 aceste schimbări nu erau vizibile, notele nu se schimbau dacă notele nu erau mai mari de 50 de sutimi.

La nivelul județului Dâmbovița, pentru a putea observa diferența dintre evaluarea digitală și clasică, avem următoarea situație. La proba de matematică 98.5% dintre notele contestate au rămas nemodificate sau au suferit modificări cu diferențe de maximum 50 de sutimi.

E o pledoarie pentru evaluare digitală, obiectivă, în interesul elevului. Mai mult de atât, 88.5% dintre teze nu au avut nota modificată, sau diferențe de 30 de sutimi.

81.5% dintre note au avut diferențe sub 0.5 puncte în Dâmbovița. La nivel național, la română 128.159 de elevi, 86.1% au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5. Dintre aceștia 824 au obținut nota 10.

La matematică 77.5% au primit note mai mari sau egale cu 5. 3038 au obținut nota 10, plus 72 în raport cu prima evaluare.

8903 elevi au primit nota 5 la limba maternă. Aș vrea să închei prin a preciza că până în 11 iulie se vor completa opțiunile în fișele de înscriere pentru elevii de clasa a 8-a. Repartizarea computerizată va avea loc în 14 iulie”, a declarat Cîmpeanu.

Totodată, ministrul s-a plâns că au existat profesori care au corectat notele, după contestații, și au oferit note mai mari cu 2 puncte. Aceste lucrări ajung la București și vor fi recorectate.

 

30-06-2022
06:03

Se modifică situaţia generală a mediilor după rezultatele finale?

Înainte de rezultatele finale, cifrele arătau 221 de medii de 10 la Evaluarea Naţională, cele mai multe fiind obţinute de cei care au dat examenul în Bucureşti (37).

În total, la proba de limbă şi literatură română 127.920 candidaţi (85,9%) au reuşit să ia note peste 5 și 810 candidaţi au obţinut nota 10.

În ceea ce priveşte proba de matematică, 115.126 candidaţi (77,5%) au note peste nota 5 și 2.966 candidaţi au obţinut nota 10.

Rămâne de văzut în ce măsură aceste procentaje se vor modifica după afişarea notelor finale, care trebuie să se petreacă în următoarele minute sau ore.

30-06-2022
04:52

Ministrul Educaţiei, declaraţii în legătură cu rezultatele Evaluării Naţionale 2022

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, va face declaraţii în jurul orei 10, cu privire la situaţia notelor elevilor după Evaluarea Naţională de anul acesta.

Reamintim că, înainte de contestaţii, 82% dintre elevi reuşiseră să ia peste 5. Fruntaşe în topul promovării erau judeţele Cluj şi Brăila, alături de municipiul Bucureşti.

30-06-2022
04:20

Număr uriaş de contestaţii

Nu mai puţin de 21.856 de elevi din cei 148.494 de elevi care au luar parte la Evaluarea Naţională 2022 au depus contestaţie la primele rezultate.

Este cel mai mare număr de constetaţii din anul 2018 şi până acum. În 2018, s-au depus 23.761 de cereri de reverificare a lucrărilor.

Rezultatele finale pentru Evaluarea Națională 2022 au fost publicate și FANATIK îți prezintă notele obținute de elevi. A fost un examen dificil, o testare plină de emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a. Acum, cei mai buni dintre ei culeg laurii și sunt gata pentru liceu.

Rezultate finale Evaluare Națională 2022

Trebuie să știți încă de la început că rezultatele la examenele de la Evaluarea Națională 2022 vor fi anonimizate. Mai mult decât atât, acestea se vor afișa la avizierele unităților de învățământ și pe site-ul Ministerului Educației, pe 23 iunie, până la ora 14:00.

ADVERTISEMENT

Rezultatele după contestaţii la Evaluarea Naţională din 2022 pot fi consultate AICI.

Vă readucem aminte că această procedură a anonimizării rezultatelor a fost introdusă ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Concret, fiecare candidat în parte la examen va primi un cod unic. De exemplu putem discuta despre JJ0000000, JJ fiind, de fapt, numele județului. Codul va fi unul personal. Fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui

ADVERTISEMENT

Notele și mediile obținute după contestații

Toți elevii care nu sunt mulțumiți de rezultatul obținut au la dispoziție o variantă cât se poate de simplă. Astfel, cui nu îi convine notele de la examenele de la Evaluarea Națională 2022 poate depune contestație pe 23 iunie, între orele 16:00-19:00 și pe 24 iunie, între orele 08:00-12:00.

De remarcat că toți candidații care vor să depună aceste contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație tip. Este obligatoriu ca în aceasta să fie menționat că au luat la cunosțință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

ADVERTISEMENT

În cazul în care candidații nu au împlinit 18 ani, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentații legali ai acestora.

Soluționarea contestațiilor se face în perioada 24 – 29 iunie 2022, urmând ca pe 30 iunie 2022 să fie afișate rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională 2022.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la etapa de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate dupa reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

Interesant este că dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este reevaluată de alți doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectând la virgulă baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat.

Cum se calculează media de admitere la liceu

FANATIK îți prezintă și felul în care se realizează calculul mediei de admitere la liceu. Așadar, acesta se face astfel:

  • MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

  • MA = media de admitere
  • ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII
  • EN= media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Calendar Admitere liceu 2022

Absolvenții claselor a VIII-a vor completa în perioada 4-11 iulie 2022, în prezența părinților și a profesorului diriginte, opțiunile privind admiterea la liceu. Totul începe, de fapt din perioada 9 – 13 mai 2022 atunci când are loc  transmiterea în unitățile de învățământ gimnazial a broșurilor, transmiterea de către inspectorate la școlile gimnaziale a listei centrelor de înscriere, precum și a școlilor arondate fiecărui centru.

  • 16 mai – 3 iunie 2022: ședințe/acțiuni de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, organizate la unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință on-line etc.)
  • 8 iunie 2022: transmiterea de către fiecare unitate de învățământ gimnazial către comisia de admitere județeană/a municipiului București a bazei de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenților clasei a VIII-a, precum și a listei elevilor corigenți, repetenți, cu situația neîncheiată sau exmatriculați, prin completarea acestor informații în aplicația informatică centralizată
  • 9 iunie 2022: transmiterea de către comisiile de admitere județene/a municipiului București către Comisia națională de admitere a bazei de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenților clasei a VIII-a, prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice completării acestor date în aplicația informatică centralizată
  • 30 iunie 2022: depunerea declarațiilor de către părinții sau reprezentanții legali ai candidaților care optează pentru stabilirea mediei la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă, la secretariatele unităților de învățământ de proveniență
  • 1 iulie 2022: completarea de către secretariatele școlilor a fișelor de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată
  • 1 iulie 2022: anunțarea ierarhiei la nivel județean /al municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a
ADVERTISEMENT