News

Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2020. Află nota în funcție de locația ta. Update

22.06.2020 | 13:03
Rezultate pe judete la Evaluarea Nationala 2020 Afla nota in functie de locatia ta Update
ADVERTISEMENT

Prima etapă din Evaluarea Națională 2020 a ajuns la final, iar acum elevii pot afla ce rezultate au obținut la teste, după ce Ministerul Educației a publicat notele pe județe.

Update ora 13:08. Ministerul Educației a publica pe edu.ro notele elevilor la Evaluarea Națională 2020.

ADVERTISEMENT

Vezi aici ce notă ai luat

Update ora 09:05. Toate informațiile legate de rezultatele la Evaluarea Națională 2020 vor fi publicate astăzi pe site-ul oficial edu.ro.

Update 22 iunie, ora 08:00. Emoții din ce în ce mai mari pentru absolvenții claselor a 8-a. Astăzi se vor afișa rezultatele la Evaluarea Națională 2020, iar Ministerul Educației a anunțat că acestea vor fi disponibile până în ora 14:00.

ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională 2020 s-a desfășurat în condiții excepționale, din cauza epidemiei de coronavirus, însă emoțiile pentru elevii care au terminat acum clasa a VIII-a continuă, pentru că acum, potrivit Ministerului Educației, vor afla ce rezultate au obținut la teste.

Notele la Limba Română și Matematică le vor spune acum elevilor cât de bine s-au descurcat la cele două probe, după ce Ministerul Educației anunța, conform calendarului oficial al examinării, că va publica rezultatele, pe județe, pe data de 22 iunie, înainte de ora 14:00.

ADVERTISEMENT

Ce rezultate au obținut elevii la Evaluarea Națională 2020

Elevii care au terminat anul acesta clasa a VIII-a nu au avut parte de un final de an școlar așa cum și-au imaginat în urmă cu câteva luni.

De la nesiguranța cauzată de suspendarea cursurilor, la mutarea lecțiilor în mediul online și până la susținerea probelor cu măștile de protecție pe față, elevii care au susținut Evaluarea Națională 2020 în prima etapă au avut multe de îndurat.

ADVERTISEMENT

Acum, aceștia vor afla în sfârșit cât de bine s-au descurcat la Limba Română și Matematică, rezultate în funcție de care se vor gândi și la ce liceu se vor înscrie.

Anul acesta rezultatele vor fi însă afișate în mediul online într-un mod cu totul diferit, astfel că notele vor fi anonimizate, potrivit anunțuui făcut de Ministerul Educației.

Cum pot fi depuse contestațiile și când apar rezultatele finale

Drept urmare, elevii care au participat la prima etapă a Evaluării Naționale 2020 au primit, după susținerea probei la Matematică, un cod, pentru a-și afla notele în mod anonim.

În acest sens, Ministerul Educației a trimis o notă către toate comisiile de examen, pentru a se asigura că fiecare elev primește un cod. Concret, acest lucru înseamnă că nu vom mai putea intra cu toții pentru a afla notele oricărui elev vom dori.

Doar elevul care a susținut Evaluarea Națională 2020 va putea intra pe site-ul Ministerului Educației și, pe baza codului primit, va putea afla ce note a obținut la cele două probe scrise, respectiv Limba și literatura română și Matematică.

După cum spuneam mai sus, rezultate apar pe site-ul Ministerului Educației pe 22 iunie, pe fiecare județ, până în ora 14:00, dar acestea nu sunt rezultatele finale.

Elevii vor putea depune contestații dacă nu sunt mulțumiți de note și vor avea două zile la dispoziție pentru acest lucru, respectiv 22 și 23 iunie.

Un alt lucru important de precizat este că aceste contestații pot fi trimise și în mod electronic, pentru a evita un drum până la unitatea unde a fost susținut examenul.

Contestațiile vor putea fi depuse pe 22 iunie, între orele 16:00 și 19:00, iar pe 23 iunie între orele 8:00 și 19:00, potrivit Ministerului Educației.

Instituția a mai anunțat că rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020, prima etapă,  vor fi comunicate elevilor pe 27 iunie, după ce vor fi soluționate contestațiile.

Evaluarea Națională 2020 este foarte importantă pentru viitorul elevilor, pentru că admiterea în clasa de IX-a se face mai ales pe baza notei finale la acest examen, aceasta având o pondere de 80% în calculul mediei de intrare la  liceu.

ADVERTISEMENT