Fotbal intern

Ricardo Grigore, memoriu pentru plata salariilor! Nu poate deveni jucător liber: “Litigiul poate dura 6 luni!”. Exclusiv

22.02.2021 | 23:12
Ricardo Grigore memoriu pentru plata salariilor Nu poate deveni jucator liber Litigiul poate dura 6 luni Exclusiv
Ricardo Grigore, memoriu pentru plata salariilor! Nu poate deveni jucător liber: "Litigiul poate dura 6 luni!". Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

Ricardo Grigore este unul dintre puținii jucători de la Dinamo care nu și-a încasat încă salariile restante. Deși nu se află printre fotbaliștii cu cele mai mari lefuri, fundașul are câteva luni restanță și a depus memoriu. Spre deosebire de jucătorii străini, pentru români regulamentul este diferit și nu poate rămâne liber de contract imediat. 

Regulamentele din fotbalul românesc sunt diferite față de cele de la FIFA în ceea ce privește litigiile dintre jucători și cluburi. Dacă la FIFA poți să devii liber de contract la 16 zile după ce ai depus notificarea pentru plata restanțelor. Clubul are 15 zile la dispoziție să achite toate restanțele.

ADVERTISEMENT

Ricardo Grigore, memoriu pentru plata salariilor de la Dinamo! De ce nu poate deveni liber de contract

Însă, în România, pentru a deveni jucător liber de contract trebuie să ai o decizie definitivă de la Comisii. Iar un astfel de litigiu se poate întinde pe durata a 6 luni, interval în care jucătorul va fi legitimat la clubul care nu i-a plătit restanțele.

Ricardo Grigore speră să își încaseze banii în viitorul apropiat și situația să revină la normal. El și-a depus în urmă cu două săptămâni memoriu pentru plata salariilor, iar termenul în care trebuie să încaseze restanțele urmează să expire în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

“Regulamentele noastre sunt diferite. Este ca la români”

Chiar dacă nu va avea restanțele achitate, Ricardo Grigore nu va fi declarat jucător liber de contract imediat, cum se întâmplă de exemplu, cu jucătorii străini, ci trebuie să se adreseze Comisiilor pentru a avea o decizie definitivă, după cum explică Emilian Hulubei, președintele AFAN:

“Regulamentele noastre sunt diferite. Este ca la români. La FIFA când trimiți a doua notificare se spune că este notificarea pentru desfacerea unilaterală a contractului. După care te adresezi la FIFA să îți dea permisul provizoriu să joci în altă parte.

ADVERTISEMENT

Dacă se dovedește în judecată că nu ai avut dreptate atunci și tu ca jucător și clubul care te-a transferat răspunde solidar pentru plata daunelor de la clubul de la care ai plecat. Dacă se constată cu justă cauză, riști să fii suspendat 2 ani de zile și să plătești amendă.

“Mai sunt jucători de la echipa a doua de la Dinamo care și-au depus memorii. Cu cei de la echipa mare s-a mai rezolvat situația”

În România conform regulamentului trebuie să aștepți până la o hotărâre definitivă și litigiul poate dura până la 6 luni. Asta e diferența. Până nu are o hotărâre definitivă, nu poate deveni jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Mai sunt jucători de la echipa a doua de la Dinamo care și-au depus memorii. Cu cei de la echipa mare s-a mai rezolvat situația. Probabil o să își ia și Ricardo Grigore drepturile salariale cu notificările astea.

“În curând o să ajungem la TAS cu litigiile de genul acesta”

În România este o interpretare ciudată a regulamentului. Regulamentul FIFA scrie foarte clar că toată suma trebuie plătită, cea notificată. Aici în România s-a considerat că trebuie plătite sumele ajunse la o scadență de 30 de zile. În curând o să ajungem la TAS cu litigiile de genul acesta pentru că regulamentul trebuie schimbat și interpretat exact ca și cel de la FIFA”, a spus Emilian Hulubei pentru FANATIK.

Ricardo Grigore a declarat în urmă cu o săptămână că și-a depus memoriu pentru a-și recupera salariile restante și consideră că nu ar fi o problemă ca să i se plătească salariul pe două luni astfel încât lucrurile să intre în normal:

Grigore: “Nu ştiu dacă ar fi o problemă foarte mare pentru cei din DDB să-mi achite mie două luni de salariu”

„Există un memoriu depus de mine pe baza salariului deoarece până în acest moment nu sunt cu salariul la zi. Nici eu, nici din echipă, aşteptăm în continuare să primim salariile şi ce să zic, aşteptăm să primim banii.

Deocamdată n-am avut nicio discuţie cu cei din DDB, ne-au spus că o să se pună din bani, s-au pus din bani, dar nu sunt achitaţi şi aşteptăm. Tot timpul au fost achitate, dar niciodată la zi până în momentul de faţă, acum am două luni.

Nu ştiu dacă ar fi o problemă foarte mare pentru cei din DDB să-mi achite mie două luni de salariu. Asta ar fi ultima la câte eforturi au făcut cei din DDB. Nu ştiu ce s-a întâmplat până acum, chiar nu înţeleg de ce nu s-a întâmplat lucrul asta şi aştept să văd ce se va întâmpla în viitorul apropiat”, a explicat fotbalistul.

Ricci Grigore a fost rezervă neutilizată în meciul pierdut de Dinamo, scor 0-2, împotriva Astrei Giurgiu. Fundașul a jucat doar într-un meci din ultimele 9 desfășurate de Dinamo, în remiza albă cu Sepsi.

  • 21 de ani are Ricardo Grigore
  • 13 meciuri a jucat fundașul în actuala stagiune

 

 

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant