Life

Rival nou pentru Android și iOS. Ce telefoane vor avea sistemul de operare OxygenOS 14

Android și iOS au un nou rival pe piață. Care sunt telefoanele care vor funcționa cu sistemul de operare OxygenOS 14, lansat de OnePlus.
28.09.2023 | 19:20
Rival nou pentru Android si iOS Ce telefoane vor avea sistemul de operare OxygenOS 14
Android și iOs au un nou rival. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Sistemul de operare OxygenOS 14, al OnePlus, este echipat cu cele mai noi tehnologii și algoritmi. Utilizatorii vor avea la dispoziție mai multe funcții inovative, astfel că Android și iOS vor avea competiție serioasă.

OnePlus a lansat sistemul de operare OxygenOS 14

OnePlus a lansat OxygenOS 14, un sistem de operare ce reprezintă începutul Trinity Engine, o platformă dezvoltată ce unește șase tehnologii, cu ajutorul căruia este deblocat tot potențialul hardware-ului smartphone-ului.

ADVERTISEMENT

Platforma este concepută special pentru a face față și în cele mai solicitante situații, chiar și inclusiv multi-tasking și utilizare pe termen lung. Nucleul Trinity Engine este format dintr-o serie de tehnologii precum CPI Vitalization, ROM Vitalization și RAM Vitalization, ce distribuie inteligent resursele interne ale telefonului, pentru a asigura performanțe îmbunătățite, durată mai mare de viață a bateriei precum și experiență fluidă pe o perioadă mai lungă.

Pe scurt, CPU Vitalization planifică puterea de calcul a sistemului pentru a determina echilibrul ideal performanță îmbunătățită și consum redus de energie. Astfel, bateria durează mai mult cu 20 de minute, dar nu afectează performanța.

ADVERTISEMENT

RAM Vitalization asigură mai multă fluiditate în lansarea și utilizarea aplicațiilor. Optimizează performanța memoriei pe OxygenOS 14. ROM Vitalization oferă o experiență lină a dispozitivelor OnePlus chiar și după 48 de luni de folosire.

Totodată, gaming-ul devine și mai plăcută pe OxygenOS 14 mulțumită HyperRendering, HyperTouch și HyperBoost. Acestea asigură, pe rând, grafică mai bună a jocurilor, experiență tactilă precisă și controlul inteligent al performanței și tehnici de aranjare a elementelor grafice cu ajutorul AI.

ADVERTISEMENT

Securitatea este îmbunătățită

Astfel că, deși s-a lansat recent noul iPhone 15, iar Android își îmbunătățește adesea sistemul de operare, au concurență serioasă. OxygenOS 14 integrează algoritmi și funcții de Securitate hardware, software și la nivelul datelor colectate, scrie adevărul.ro. 

Centrul de securitate este actualizat pentru o interfață nouă și este introdusă o o tehnologie de criptare de securitate la nivel de cip numită Strong Box. Aceasta este alimentată un cip de securitate eSE (Embedded Secure Element), ce salvează parolele pe telefon.

ADVERTISEMENT

Totodată, OxygenOS14 are funcția  Auto Pixelate 2.0, ce acoperă informații precum datele de contact sau detaliile cardurilor atunci când sunt surprinse în capturi de ecran. Iar  Auto Pixelate 2.0 prezintă notificări în bule, capsule și panouri într-un mod natural.

Telefoanele pe care va fi disponibil sistemul de operare sunt OnePlus 11, OnePlus 11R, OnePlus 10 Pro, OnePlus 10T, OnePlus 10R/5G, OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, OnePlus 9R, OnePlus 9RT, OnePlus Nord 2T, OnePlus Nord CE 2 Lite, OnePlus Nord CE 3 Lite, OnePlus Ace Pro, OnePlus Ace Racing și OnePlus Ace.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită