Sport

Robert Lewandowski, o nouă înțepătură pentru Lionel Messi: „Cristiano Ronaldo a muncit mai mult pentru a reuși”

Lewandowski e în continuare în centrul atenției după ce a pierdut Balonul de Aur în fața lui Messi. Polonezul a oferit mai multe declarații despre argentinian, iar la final de an nu l-a neglijat nici pe Ronaldo.
23.12.2021 | 10:32
Robert Lewandowski o noua intepatura pentru Lionel Messi Cristiano Ronaldo a muncit mai mult pentru a reusi
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski este unul dintre cei mai ghinioniști fotbaliști. Super golgheterul lui Bayern Munchen a ratat doi ani la rând Balonul de Aur.

În 2020, trofeul nu s-a decernat din cauza pandemiei COVID-19, iar în 2021, polonezul a ratat la mustață titlul oferit celui mai bun fotbalist din lume.

ADVERTISEMENT

Lewa a fost învins de Lionel Messi, care a cucerit al șaptelea său Balon de Aur, atacantul lui Bayern strângând cu doar 33 de voturi mai puțin decât superstarul argentinian.

Robert Lewandowski le-a făcut radiografia lui Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

În ciuda aprecierilor de care a avut parte, mai ales în ultimii doi ani, Lewandowski rămâne în continuare modest și nu crede că e cazul să fie inclus în aceeași categorie cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, deși cifrele sunt în favoarea sa.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru caughtoffside.com, polonezul a fost pus să aleagă între vedeta lui Manchester United și cea a lui Paris Saint-Germain și lăsat să se înțeleagă că mai degrabă lusitanul este pe gustul său.

„Messi și Ronaldo au stat la aceeași masă în vârf de mult timp și asta îi face incomparabili. Nu-mi pot imagina să stau lângă ei. Dar, dacă ne uităm la cifrele de anul ăsta și chiar din cei trecuți, cred că m-am descurcat bine ca evoluții și numărul de goluri marcate.

ADVERTISEMENT

Nu sunt la aceeași masă cu Messi și Ronaldo, dar m-ar putea invita să mănânc alături de ei (n.r. râde). De când am devenit profesionist, ei doi au fost mai presus decât toți ceilalți. Mereu a fost un duel între ei doi.

Depinde de ce tip de fotbalist preferi. Răspunsul la această întrebare e greu de dat. Îi respect munca din greu a lui Ronaldo. Pentru Messi, totul pare ușor. Dar cred că Ronaldo a trebuit să muncească mai mult pentru a reuși”, a declarat Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Lewandowski l-a bănuit de ipocrizie pe Messi

Relația dintre Lewandowski și Messi pare să fi devenit rece după ce argentinianul a câștigat al șaptelea Balon de Aur. Chiar dacă playmaker-ul lui PSG a avut cuvinte de laudă la adresa polonezul, acesta din urmă a tins să nu îl creadă pe câștigător.

„Mi-ar plăcea să fie o declarație sinceră, nu doar vorbe în vânt.  Să fiu atât de aproape, să concurez cu Messi pentru trofeu… normal că îl respect pentru cum joacă și pentru că l-a câștigat.

Faptul că i-am făcut concurență arată la ce nivel pot ajunge. Dar m-am simțit trist și a fost bine că n-am avut meci la mijlocul săptămânii, după gală.

Nu pot să spun că sunt satisfăcut de decizia France Football. Dimpotrivă. Mă simt neîmplinit”, a spus Lewandowski la începutul lunii pentru presa din Polonia.

ADVERTISEMENT