Sport

Robert Lewandowski poate fi dat afară de la Barcelona! Clauza ciudată din contractul polonezului

Lewandowski a fost cea mai importantă mutare pe care a făcut-o Barcelona în mercato. Atacantul are un contract valabil pe trei ani, dar, din cauza unei clauze din contract, catalanii îl pot da oricând afară. 
06.09.2022 | 11:25
Robert Lewandowski poate fi dat afara de la Barcelona Clauza ciudata din contractul polonezului
Robert Lewandowski poate fi dat afară de la Barcelona! Clauza ciudată din contractul polonezului. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski (34 de ani) a ajuns în această vară pe Camp Nou. Polonezul a fost cumpărat de la Bayern Munchen în schimbul sumei de 45 de milioane de euro, plus alte cinci milioane de euro bonusuri. Atacantul are însă o clauză ciudată în contract, prin care pote fi oricând dat afară de catalani.

Robert Lewandowski are o clauză în contract prin care poate fi dat afară oricând de Barcelona

Robert Lewandowski a semnat cu Barcelona o înțelegere valabilă până în vara lui 2025, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Presa din Spania a dezvăluit toate detaliile din contractul polonezului, care are o clauză interesantă, prin care gruparea blaugrana poate anula de bunăvoie prelungirea.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la Marca, în contractul atacantului în vârstă de 34 de ani a fost stipulată o clauză prin care Lewa poate fi dat afară după al treilea sezon, chiar dacă a semnat o înțelegere pentru patru sezoane.

Clauza specială din contractul lui Robert Lewandowski se poate activa doar după sezonul 2024-2025, al treilea, dacă fotbalistul nu va juca cel puțin 55% din meciurile pe care le va juca echipa condusă în prezent de Xavi Hernandez.

ADVERTISEMENT

Este însă greu de crezut că polonezul nu va atinge acest procentaj. În acest start de campionat, Lewa e unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Barcelonei. Atacantul are cinci goluri marcate în primele patru etape din LaLiga.

Salariu colosal pentru Lewa pe Camp Nou

Presa din Spania a anunțat și faptul că Robert Lewandowski va avea un salariu colosal în Catalunia. Polonezul pornește în primul sezon la Barca de la un salariu net de 10 milioane de euro, urmând să ajungă până la 16 milioane de euro, în al treilea an de contract.

ADVERTISEMENT

În total, superstarul polonez va încasa 52 de milioane de euro în cei patru ani petrecuți pe Camp Nou.

Lewandowski așteaptă să marcheze pentru Barcelona și primele sale goluri în UEFA Champions League. Are toate șansele, având în vedere adversarul din prima etapă a fazei grupelor.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 7 septembrie, de la ora 22:00, catalanii vor primi vizita cehilor de la Viktoria Plzen.