News

Robert Negoiţă rupe tăcerea. Are toată averea sub sechestru de 14 ani

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA cu Horia Ivanovici motivul pentru care are averea pusă sub sechestru de 14 ani.
02.01.2024 | 13:25
Robert Negoita rupe tacerea Are toata averea sub sechestru de 14 ani
Robert Negoiţă are averea sub sechestru din 2009 Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, are averea și conturile puse sub sechestru încă din 2009 în două dosare succesive. Invitat la FANATIK SUPERLIGA, Edilul a explicat cum de a ajuns în această situație, deși primul dosar i-a fost clasat după 11 ani de cercetare.

Dosarul lui Robert Negoiță, clasat după 11 ani de cercetare

Primul dosar a fost deschis în anul 2009, când ANAF l-a acuzat pe Robert Negoiță, pe atunci deputat, că nu a plătit TVA pentru diverse tranzacții imobiliare. La avea vreme, ANAF reclama că are de încasat de la actualul primar suma de 120.000.000 lei, care reprezenta atât prejudiul din evaziunea fiscală, cât și plata penalităților.

ADVERTISEMENT

Am fost cercetat 11 ani. După 11 ani de cercetare, din care 5 din cei 11 cu supraveghere de toate felurile, cu interceptări cu tot, cu tot. Eu și toți cei care au fost implicați în dosar, adică toți care au fost administratorii societăților, fratele meu, directorii economici, contabilii, toți (…)

După 11 ani, dosarul meu a fost clasat. Am documentul de clasare care a fost contestat de către ANAF la Înalta Curte și Înalta Curte l-a confirmat în sensul în care a fost clasat, pe motiv că faptele nu există”, a declarat Robert Negoiță, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

După pronunțarea verdictului de către ICCJ, primarul a început demersurile pentru a obține deblocarea activelor și conturilor pe care le are, însă nu reușit să le ducă la bun sfârșit pentru că împotriva sa a fost deschis un alt dosar penal.

Nu am apucat să le deblochez că a început dosarul penal pe salubritate, în care au constatat că, vezi-Doamne, ar fi un prejudiciu de nu știu câte sute de milioane de lei. De ce? Pentru că, vezi Doamne, am plătit unei societăți care nu avea licență de de salubritate. Ceea ce înțeleg că e adevărat, nu avea licență de salubritate”, a explicat invitatul lui Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

Acesta se referă la dosarul în care a fost trimis în judecată de către DNA în august 2022, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la această infracţiune şi complicitate la fals intelectual privind un contract între Primăria Sectorului 3 și compania de salubritate Rosal, în noiembrie 2013.

Sub pretextul implementării Programului de dezvoltare a sistemului de gestionare integrată a deşeurilor municipale de pe raza administrativă a Sectorului 3, inculpatul Robert Sorin Negoiţă, beneficiind de ajutorul celorlalţi funcţionari publici, ar fi determinat obţinerea votării, de către Consiliul local al Sectorului 3, a unui act adiţional care, printre alte amendamente, viza şi prelungirea nelegală a contractului de salubritate cu încă 10 ani. Actul adiţional prin care se prelungea nelegal termenul contractual cu operatorul de salubritate ar fi fost ulterior semnat de inculpatul Robert Sorin Negoiţă”, se spune în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

Primarul reclamă un tratament inegal în justiție

Însă Robert Negoiță susține că acuzațiile procurorilor sunt nejustificată întrucât verificarea licenței nu cade în sarcina primăriei de sector. „Licența nu prezenta niciodată la noi, ci licența o se prezenta întotdeauna la Primăria Generală care dădea autorizație de salubritate pe București.  Fiecare sector își ia licență de la Primăria Generală. Noi nu verificăm niciodată licența, noi verificam autorizația, iar autorizația exista permanent”, se apără primarul.

Acesta se declară contrarariat că DNA îl acuză că a plătit serviciile de salubrizare, deși nu contestă prestația în sine a acestor servicii. „Atenție, nu e nicio suspiciune, nici de mită, dare, luare de mită, de nimic, ci problema este că de ce i-am plătit pe oamenii ăia care au prestat. Fără să conteste prestația! Niciun cent din prestație nu o contestă DNA, ci, vezi Doamne, de ce i-am plătit atâta vreme când n-aveau licență?”, a spus Negoiță la FANATIK SUPERLIGA.

Primarul a afirmat că sunt și alte primării de sector care, spre deosebire de Sectorul 3, nu au rezilitat contractul, cu toate că este vorba de aceeași firmă, care nu are licență de prestare a acestor servicii de salubritate.

Sectorul 2 și sectorul 6 prestează pe fix aceleași contract din 1999. Nu l-au reziliat nici astăzi (…) Noi suntem în instanță cu dosarul ăsta, noi, care suntem primii care am reziliat contractul cu ei din 2018, iar Sectorul 2, Sectorul 6 merg în continuare și nu e nicio problemă”, a declarat Robert Negoiță.

În opinia sa, aceasta este disfuncționalitate în sistemul de justiție, care constă în tratarea diferită a unor spețe similare. El a dat și un exemplu din primăria pe care o conduce, legat de faptul că polițiștii locali au contestat grila de salarizare, însă fiecare dintre ei a fost trimis cu dosarul în localitatea în care își are domiciliu. Astfel, instanțele au dat soluții diferite pe aceeași speță, fapt ce a condus la situația în care polițiști pe aceeași funcție au salarii diferite.

Horia Ivanovici, INTERVIU FARA MENAJAMENTE cu Robert Negoita: “ADUCETI DETECTORUL DE MINCIUNI AICI!”

Fanatik Editie Speciala - Horia Ivanovici si Robert Negoita

ADVERTISEMENT