Sport

Robert Niță analizează situația de la FCSB înainte de derby-ul cu Rapid. Ironii la adresa lui Nicolae Dică și atac devastator la adresa lui Dawa: „Unul dintre cei mai slabi din istorie!”

Robert Niță l-a ironizat pe Nicolae Dică după ce și-a dat demisia de la FCSB și îl distruge pe Joyskim Dawa, unul dintre preferații lui Gigi Becali.
02.11.2022 | 18:07
Robert Nita analizeaza situatia de la FCSB inainte de derbyul cu Rapid Ironii la adresa lui Nicolae Dica si atac devastator la adresa lui Dawa Unul dintre cei mai slabi din istorie
350.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru transferul lui Dawa de la FC Botoșani. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Robert Niță, invitatul permanent al emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, a analizat situația de la FCSB înainte de derby-ul cu Rapid.

Robert Niță, analiză înainte de FCSB – Rapid: „Pentru ei e bine că a plecat Dică. Atmosfera e de tot rahatul acolo!”

Robert Niță a vorbit pe canalul său oficial de Youtube despre situația ingrată de la FCSB, după plecarea lui Nicolae Dică, anunțată de FANATIK: „Este îmbucurător că practic la nici 24 de ore de la finalul partidei, se duce în studio la emisiune și face câteva clarificări, își spune punctul de vedere. Nu e deloc să lucrezi la FCSB. Sunt o grămadă de dăia pe lângă tine, care se cred pricepuți, vin cu idei, sfaturi și sugestii”.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Stelei și al Rapidului l-a criticat totuși pe Dică pentru o declarație pe care a făcut-o după plecarea de la FCSB: „Patronul vrea să taie, să spânzure, să zică și să facă tot. Dică spune un lucru corect: ‘Patronul a zis că vrea bani și eu am adus vreo 20 de milioane!’ Și are dreptate. Ce nu zice Dică e că patronul vrea și bani și rezultate și să vadă un joc care să îi dea speranțe că se poate măcar bate la campionat. Sunt 17 puncte diferență față de Farul”.

Degringolada de la FCSB e însă în opinia sa scenariul perfect pentru jucătorii lui Adrian Mutu: „Pentru Rapid eu zic că e bine că pleacă, pentru că e o atmosferă de tot rahatul acolo! Și șocurile astea la echipă nu cred că mai funcționează de mult timp!”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță consideră totuși că Gigi Becali nu a procedat corect cu Nicolae Dică: „Nu știu dacă e normal să îl dea afară”

Robert Niță e de părere că Nicolae Dică merita să mai continue pe banca FCSB-ului, mai ales că venea după patru victorii consecutive în SuperLiga: „N-am văzut o echipă care să aducă șapte jucători în careul FCSB-ului, cum a fost Clujul. Nu știu dacă e normal să îl dea afară pe Dică. În campionat a câștigat patru meciuri la rând și face un egal în fața lui Anderlecht în Belgia. Într-adevăr, meciul cu U Cluj a fost groaznic! Nu au pus niciun moment rezultatul în pericol”.

Din punctul său de vedere, patronul FCSB a fost influențat decisiv de umilința cu Silkeborg: „Nu prea era momentul să îl dai afară, să îl faci să plece. Nu îl înțeleg nici pe Gigi Becali, dar totuși a luat zece cu Silkeborg. E rău și dacă iei zece la sintetic cu prietenii și te apucă nebunia. Nici declarația lui Dică nu îi convine lui Becali că face o victorie sau două și pleacă.

ADVERTISEMENT

L-au influențat lucrurile astea pe patron, chiar dacă îi spune că nu îl dă afară dar dacă își dă demisia. Ceva în genul: ‘Hai, mă, simte-te și pleacă!’ Câștigă cu UTA și vrea să plece. Bă, tocmai ai luat 10!”.

Robert Niță îl distruge pe Joyskim Dawa: „Unul dintre cei mai slabi trei fundași centrali”

Fostul atacant nu a putut trece cu vederea conflictul dintre Nicolae Dică și Joyskim Dawa, de la pauza meciului cu U Cluj și l-a desființat pe fundașul central venit de la FC Botoșani: „Un jucător de duzină și aici bravo lui Dică, probabil unul dintre cei mai slabi trei fundași centrali din istoria Stelei: Dawa.

ADVERTISEMENT

Problema la ăsta e că e slab de dă pe dinafară, dar joacă meci de meci.  Nu că l-ar fi băgat Dică”, a mai spus Niță despre unul dintre preferații lui Gigi Becali.

Robert Niță continuă declarațiile acide la adresa stoperului: „Pe Dawa îl mușcă mingea de tendoane, e mingea pătrată! Când vede mingea zici că e căpriță și vede șoricelul în iarbă. Un ogar care fuge să ajungă el primul!

Eu mă mir că nu i-a băgat alunecare lui Șut, că el indiferent cine face fenta se aruncă după minge. E mai special așa, dintr-o zonă în care e soarele puternic”, a concluzionat fostul fotbalist.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,80 este cota pentru „Ambele echipe înscriu” la FCSB – West Ham. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT