Life

Robert Turcescu împlineşte 47 de ani. Cu ce se ocupă acum jurnalistul

Robert Turcescu împlinește 47 de ani pe 3 mai 2022 și a revenit recent pe micile ecrane, la aproape opt ani de când a mărturisit că a fost ofițer sub acoperire.
03.05.2022 | 09:07
Robert Turcescu implineste 47 de ani Cu ce se ocupa acum jurnalistul
Robert Turcescu împlinește 47 de ani. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Robert Turcescu împlinește vârsta de 47 de ani pe 3 mai 2022 și a revenit în lumea televiziunii, după aproape opt ani de absență.

Cum a ajuns Robert Turcescu celebru şi ce relaţii a avut

Născut pe 3 mai 1975 în Pitești, Robert Turcescu a absolvit Școala Superioară de Jurnalistică din București în 1997. În anul următor, acesta a absolvit cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București.

ADVERTISEMENT

A debutat în presă în anul 1993, la Curierul Național, dar a mai scris și la Pop Rock & Show, Ziua și Evenimentul Zilei. A devenit redactor-șef la Radio Total la doar 23 de ani. În anul 2000 a fost numit redactor-șef la Europa FM, acolo unde a realizat emisiunea România în direct, în perioada 2000 – 2008.

În paralel cu munca la Europa FM, Robert Turcescu s-a implicat în conducerea trustului Realitatea-Cațavencu. A fost realizatorul unei emisiuni la Realitatea TV, dar și redactor-șef la publicația Cotidianul, între 2004 și 2005.

ADVERTISEMENT

Emisiunea 100% a fost premiată ca fiind cel mai bun talk-show din televiziune de către Asociația Profesioniștilor de Televiziune. În 2008 a renunțat la emisiunea de la Europa FM pentru postul radio Realitatea FM, acolo unde și-a mutat emisiunea și unde a devenit director executiv. Noua sa emisiune se numea România vorbește.

În toamna anului 2010, Robert Turcescu a revenit cu emisiunea 100%, de dat aceasta pe postul B1 TV. Din octombrie 2011 a realizat emisiunea Sub semnul întrebării, un talk-show cu public, difuzat de luni până joi la B1 TV.

ADVERTISEMENT

În 2014, Robert Turcescu a mărturisit că a fost ofițer acoperit, cu gradul de locotenent-colonel. Totodată, și-a anunțat plecarea de la emisiunea pe care o modera la B1 TV.

“Am fost locotenent colonel sub acoperire!”, a fost dezvăluirea lui Robert Turcescu, care a șocat pe toată lumea în urmă cu aproximativ opt ani.

ADVERTISEMENT

În plan personal, Robert Turcescu s-a iubit cu Corina Ilie, cu care are și o fiică, însă a fost împreună și cu câteva femei cunoscute în România. A avut o relație cu Daciana Sârbu în 2004, actuala soție a lui Victor Ponta.

A avut o relație și cu Oana Sârbu, însă cei doi i-au pus capăt în 2014. În prezent, Turcescu este căsătorit cu creatoarea de modă Oana Nuțu, cu care are o fetiță.

Cariera politică a lui Robert Turcescu

La un an și jumătate de la autodenunțul din 2014, Robert Turcescu și-a început cariera în politică.

La alegerile locale din 2016, jurnalistul a candidat la Primăria Capitalei, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). A obținut atunci 6,46% din voturi, clasându-se pe locul patru.

A fost ales vicepreședinte al PMP și desemnat președinte interimar al PMP București pe 9 iunie 2016. A deținut această funcție până pe 9 august, atunci când a fost înlocuit de Valeriu Steriu.

În 2016, Robert Turcescu a fost ales deputat de Constanța în legislatura 2016-2020, tot din partea PMP.

Ulterior, în 2021, Turcescu a revenit în presă în calitate de coordonator la Evenimentul Zilei. A moderat și o emisiune, în cadrul proiectului EVZ TV.

Robert Turcescu, revenire pe micile ecrane

Robert Turcescu și-a anunțat revenirea pe micile ecrane anul acesta, la opt ani de când a mărturisit că a fost ofițer sub acoperire. Jurnalistul este realizatorul emisiunii Sub semnul întrebării la B1 TV, postul de la care și-a dat demisia în 2014.

Emisiunea este difuzată în intervalul orar 16:00 – 18:00, de luni până joi. Noua emisiune o înlocuiește pe cea moderată de Tudor Barbu, Se întâmplă acum, după ce jurnalistul s-a mutat la TVR 3, acolo unde a devenit director.

Astfel, emisiunea lui Turcescu a păstrat același titlu, doar că acum nu mai este difuzată în primetime, așa cum era până în 2014, atunci când jurnalistul a plecat de la postul TV.

ADVERTISEMENT