ADVERTISEMENT
Fotbal international

Roberto De Zerbi, performanţă fabuloasă în Serie A! Nu a uitat de perioada petrecută la CFR Cluj

Autor: Gabriela Gheorghe | 23.11.2020 | 12:51
Roberto De Zerbi, performanţă fabuloasă în Serie A! Nu a uitat de perioada petrecută la CFR Cluj
Roberto De Zerbi. Sursă foto: Hepta.

Roberto De Zerbi a spus că perioada petrecută în țara noastră, la campioana României, l-a convins să se apuce de antrenorat. În prezent, se află pe poziția secundă în Serie A cu echipa pe care o antrenează. 

ADVERTISEMENT

De Zerbi, unul dintre cei mai buni antrenori din Italia în momentul de față, n-a uitat de țara noastră, unde a evoluat pentru campioana României.

Antrenorul a ocupat pentru câteva ore prima poziție în campionatul Italiei, cu Sassuolo, după ce formația la care evoluează și Vlad Chiricheș a câștigat pe terenul lui Hellas Verona, cu 2-0.

”Acolo m-am gândit că ar putea fi antrenoratul drumul meu”

Tehnicianul echipei italiene, formație care a strâns cinci succese și trei remize în stagiunea 2020-2021, a discutat despre momentul în care a hotărât să se facă antrenor și zice că perioada petrecută în România, la CFR, l-a convins să urmeze acest drum.

ADVERTISEMENT

„În România mi-am schimbat perspectiva, pentru că erau jucători din toată lumea, cu o perspectivă fotbalistică complet diferită de a noastră, atât în metodologia de antrenament, cât şi în tactică. Acolo m-am gândit că ar putea fi antrenoratul drumul meu.

Apoi, ca antrenor, adevărata Barcelona, cu Xavi, Iniesta şi Dani Alves, când am văzut-o a fost o încântare”, a spus Roberto De Zerbi pentru DAZN.

Două titluri are în palmares cu CFR Cluj

Roberto De Zerbi a evoluat pentru campioana României între 2010 și 2012 și a bifat 30 de meciuri în tricoul CFR-ului, echipă la care a marcat de opt ori. El a fost coleg cu Cristian Panin, Rafael Bastos, Tony, Rada, Sixto Peralta, Emannuel Culio sau Lacina Traore și a câștigat două campionate cu ardelenii.

ADVERTISEMENT

Antrenorul de 41 de ani a venit la Sassuolo în vara acestui an și are o înțelegere cu echipa italiană valabilă până în iunie 2021. De-a lungul timpului, De Zerbi a mai antrenat la Darfo Boario, Foggia, US Palermo sau Benevento.

De Zerbi s-a retras din cariera de jucător pe 1 iulie 2013. El a evoluat de-a lungul timpului la o mulțime de formații. A început fotbalul la AC Milan. Apoi au urmat echipe ca Padova, Calcio Monza, Como,  Avellino. Cele mai cunoscute echipe din cariera sa sunt Napoli, Catania și CFR Cluj.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!